Ova je knjiga refleksija rada i vizije slavnog chefa, priča o uspjehu, ali prije svega o brojnim promišljanjima te svjesnoj odluci o kraju. 2019. chef Magnus Nilsson je zatvorio Fäviken, restoran koji je bi smješten daleko od gradske vreve, u srcu Švedske, u mjestu koje naseljava manje od 1500 stanovnika, i bila je to teška odluka koju je chef donio u trenucima slave. Ova je knjiga vrijedna jer donosi priču o tome kako je restoran zaslužio biti prestižnim, o promjenama u svijetu gastronomije te brojnim hrabrim odlukama.

Više od knjige, “Faviken: 4015 Days, Beginning to End”
Phaidon Fäviken: 4015 Days, Beginning to End

Knjiga je svojevrsno putovanje i kroz teme o visokoj kuhinji, plagijatima, umjetnosti posluživanja, važnosti inovacija, okolnostima koje su se odražavale i na kvalitetu obiteljskog života... Knjiga također sadrži i kronološku listu svakog jela ikad posluženog te osvrt na 100 recepata. Knjiga je prožeta vrhunskim umjetničkim ali i arhivskim fotografijama hrane ali i samog restorana i osoblja, te zadivljujućeg okoliša unutrašnjosti Švedske.

Više od knjige, “Faviken: 4015 Days, Beginning to End”
Phaidon Vrhunske fotografije dio su sadržaja knjige

Više od knjige, “Faviken: 4015 Days, Beginning to End”
Phaidon U knjizi vas očekuje i osvrt na 100 recepata