Ukoliko volite pripremati palačnike, ovaj nešto drugačiji recept vam ne bi trebao biti poseban izazov. Ali vrijedi ga iskušati jer vas očekuje odlična poslastica. U našem receptu ove palačinke poslužujemo s cimetom i šećerom u prahu jer upravo je cimet savršen okus za prohladne zimske dana. Po želji, poslužite ove mini palačinke sa svježim voćem, čokoladom ili medom. I da, ukoliko nemate tavu za pripremu mini palačinki, učinite to dodajući smjesu na klasičnu tavu žlicom.
ZA PALAČINKE
7,5 g kvasca
200 g šećera u prahu
150 g brašna
oko 250 ml mlakog mlijeka
prstohvat soli
1 jaje
100 g maslaca
ulje za pečenje
ZA POSIPAVANJE
50 g šećera u prahu
1 žličica mljevenog cimeta
Kvasac smrvite u šalicu, dodajte polovicu količine šećera pa miješajte dok se kvasac u potpunosti ne usitni. Dodajte 30 g brašna i prelijte s 80 ml mlijeka. Promiješajte, pokrijte šalicu kuhinjskom krpom pa je stavite na toplo mjesto da se tijesto digne. Preostalo brašno pomiješajte sa solju i prosijte ga u zdjelu. Dodajte tijesto koje se dizalo, razmućeni žumanjak, rastopljeni maslac i preostalo mlako mlijeko pa sve zajedno zamiješajte u tekuće tijesto. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka. Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom pa je ostavite na toplome mjestu sve dok se tijesto ne digne tako da mu se količina udvostruči. To će trajati otprilike 1 sat. Bjelanjak stucite u čvrsti snijeg pa ga pažljivo umiješajte u tijesto i ostavite da još malo odstoji. Tavu s više udubina za male palačinke namastite uljem, zagrijte je, a zatim u svaku udubinu ulijte malo tijesta. Palačinke pecite tako da s obje strane poprime zlatnu boju. Šećer za posipanje u zdjelici pomiješajte s cimetom. Vruće palačinke pospite mješavinom šećera i cimeta, a zatim ih poslužite.
I važan savjet, svi sastojci za tijesto za palačinke trebali bi biti sobne temperature.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.