Ukoliko volite pripremati palačnike, ovaj nešto drugačiji recept vam ne bi trebao biti poseban izazov. Ali vrijedi ga iskušati jer vas očekuje odlična poslastica. U našem receptu ove palačinke poslužujemo s cimetom i šećerom u prahu jer upravo je cimet savršen okus za prohladne zimske dana. Po želji, poslužite ove mini palačinke sa svježim voćem, čokoladom ili medom. I da, ukoliko nemate tavu za pripremu mini palačinki, učinite to dodajući smjesu na klasičnu tavu žlicom.


ZA PALAČINKE
7,5 g kvasca
200 g šećera u prahu
150 g brašna
oko 250 ml mlakog mlijeka
prstohvat soli
1 jaje
100 g maslaca
ulje za pečenje

ZA POSIPAVANJE
50 g šećera u prahu
1 žličica mljevenog cimeta

Kvasac smrvite u šalicu, dodajte polovicu količine šećera pa miješajte dok se kvasac u potpunosti ne usitni. Dodajte 30 g brašna i prelijte s 80 ml mlijeka. Promiješajte, pokrijte šalicu kuhinjskom krpom pa je stavite na toplo mjesto da se tijesto digne. Preostalo brašno pomiješajte sa solju i prosijte ga u zdjelu. Dodajte tijesto koje se dizalo, razmućeni žumanjak, rastopljeni maslac i preostalo mlako mlijeko pa sve zajedno zamiješajte u tekuće tijesto. Ako je potrebno, dodajte još mlijeka. Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom pa je ostavite na toplome mjestu sve dok se tijesto ne digne tako da mu se količina udvostruči. To će trajati otprilike 1 sat. Bjelanjak stucite u čvrsti snijeg pa ga pažljivo umiješajte u tijesto i ostavite da još malo odstoji. Tavu s više udubina za male palačinke namastite uljem, zagrijte je, a zatim u svaku udubinu ulijte malo tijesta. Palačinke pecite tako da s obje strane poprime zlatnu boju. Šećer za posipanje u zdjelici pomiješajte s cimetom. Vruće palačinke pospite mješavinom šećera i cimeta, a zatim ih poslužite.
I važan savjet, svi sastojci za tijesto za palačinke trebali bi biti sobne temperature.

Mini palačinke s cimetom
Profimedia Mini palačinke poslužite s cimetom ili svježim voćem i medom.