Zasigurno ste se ne jednom zapitali u čemu je tajna savršeno pripremljenih odrezaka, sočne piletine i ribe, te povrća čija tekstura, boja i okus ostavljaju bez riječi. Osim kvlitetne namirnice te iskustva chefa ili osobe koja priprema jelo, tajna savršenosti često se krije u tehnici pod nazivom sous vide. Ovu tehniku najjednostavnije opisujemo kao kuhanje u vakuumu, tj. tehniku koja podrazumijeva pripremu hrane na niskim temepraturama u kontroliranim uvjetima kroz duži vremenski interval, i to tako da se namirnica pohranjuje u posebne plastične vrećice koje se vakuumiraju te potom uranjaju u vodene kupke koje savršenom temperaturom termički savršeno obrađuju namirnicu. A sve s željom da se od namirnice sačuva ono najbolje, te da pripremljeno jelo oduševi u svojoj savršenosti.

Obilježite i vi međunarodni Sous Vide dan
Profimedia Sous vide tehnika

Zato je zanimljiva informacija da se u utorak 26. siječnja 2021. obilježava međunarodni sous vide dan i to cjelodnevnim (online) eventom kojim će se između stalog obilježiti i 50 godina postojanja ove i više nego važne tehnike pripreme hrane. Besplatnom prijavom na linku očekuje vas zanimljiv program, od prikazivanja dokumentarnog filma o radu dr. Brune Goussaulta, kreatora sous-vide tehnike, do razgovora s chefom Danielom Bouludom (Daniel), Kyle Connaughtonom (SingleThread) te Grace Ramirez, cheficom i autoricom knjiga, te drugim zanimljivim sudionicima. Budite i vi dijelom ovog dana, saznajte više na www.internationalsousvideday.com

Obilježite i vi međunarodni Sous Vide dan
Profimedia Sous vide tehnika