Zasigurno ste se ne jednom zapitali u čemu je tajna savršeno pripremljenih odrezaka, sočne piletine i ribe, te povrća čija tekstura, boja i okus ostavljaju bez riječi. Osim kvlitetne namirnice te iskustva chefa ili osobe koja priprema jelo, tajna savršenosti često se krije u tehnici pod nazivom sous vide. Ovu tehniku najjednostavnije opisujemo kao kuhanje u vakuumu, tj. tehniku koja podrazumijeva pripremu hrane na niskim temepraturama u kontroliranim uvjetima kroz duži vremenski interval, i to tako da se namirnica pohranjuje u posebne plastične vrećice koje se vakuumiraju te potom uranjaju u vodene kupke koje savršenom temperaturom termički savršeno obrađuju namirnicu. A sve s željom da se od namirnice sačuva ono najbolje, te da pripremljeno jelo oduševi u svojoj savršenosti.
Zato je zanimljiva informacija da se u utorak 26. siječnja 2021. obilježava međunarodni sous vide dan i to cjelodnevnim (online) eventom kojim će se između stalog obilježiti i 50 godina postojanja ove i više nego važne tehnike pripreme hrane. Besplatnom prijavom na linku očekuje vas zanimljiv program, od prikazivanja dokumentarnog filma o radu dr. Brune Goussaulta, kreatora sous-vide tehnike, do razgovora s chefom Danielom Bouludom (Daniel), Kyle Connaughtonom (SingleThread) te Grace Ramirez, cheficom i autoricom knjiga, te drugim zanimljivim sudionicima. Budite i vi dijelom ovog dana, saznajte više na www.internationalsousvideday.com
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju