Zasigurno ste se ne jednom zapitali u čemu je tajna savršeno pripremljenih odrezaka, sočne piletine i ribe, te povrća čija tekstura, boja i okus ostavljaju bez riječi. Osim kvlitetne namirnice te iskustva chefa ili osobe koja priprema jelo, tajna savršenosti često se krije u tehnici pod nazivom sous vide. Ovu tehniku najjednostavnije opisujemo kao kuhanje u vakuumu, tj. tehniku koja podrazumijeva pripremu hrane na niskim temepraturama u kontroliranim uvjetima kroz duži vremenski interval, i to tako da se namirnica pohranjuje u posebne plastične vrećice koje se vakuumiraju te potom uranjaju u vodene kupke koje savršenom temperaturom termički savršeno obrađuju namirnicu. A sve s željom da se od namirnice sačuva ono najbolje, te da pripremljeno jelo oduševi u svojoj savršenosti.
Zato je zanimljiva informacija da se u utorak 26. siječnja 2021. obilježava međunarodni sous vide dan i to cjelodnevnim (online) eventom kojim će se između stalog obilježiti i 50 godina postojanja ove i više nego važne tehnike pripreme hrane. Besplatnom prijavom na linku očekuje vas zanimljiv program, od prikazivanja dokumentarnog filma o radu dr. Brune Goussaulta, kreatora sous-vide tehnike, do razgovora s chefom Danielom Bouludom (Daniel), Kyle Connaughtonom (SingleThread) te Grace Ramirez, cheficom i autoricom knjiga, te drugim zanimljivim sudionicima. Budite i vi dijelom ovog dana, saznajte više na www.internationalsousvideday.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.