Svega nekoliko sastojaka dovoljno je za pripremu ovog deserta. A za savršen kako dojam tako i okus, birajte sočne jabuke crvene boje, jer boja ploda ove će ružice učiniti atraktivnim, dok će lisnato tijesto nadjeveno sokom i pekmezom imati savršen kremasti doživljaj. I savjet više, omekšajte narezane kriške jabuke kratkim pirjanjem kako bi lakše oblikovali savršene ružice!

Sastojci
250 g lisnatog tijesta
2 veće crvene jabuke
vježe iscijeđen sok polovice limuna
3 žlice marmelade od marelica
cimet u prahu
šećer u prahu za dekoraciju

Priprema
Jabuke operite, prerežite napola, pažljivo očistite sredinu te narežite na što tanje kriške podjednake veličine. U posudu dodajte malo vode i limunov sok, zagrijete na vatri, dodajte jabuke te kada sadržaj zakipi sklonite s vatre i ostavite da se ohladi kako bi jabuke omekšale. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje muffina. Tanko razvaljajte lisnato tijesto inarežite ga na šest dugih traka. Svaku traku premažite marmeladom, koju, ukoliko je pregusta, unaprijed razrijedite s malo tople vode. Ohlađene jabuke ocijedite te ih ravnomjerno slažite uz jedan rub trake lisnatog tijesta i to tako da malo vire preko ruba. Jer svaka kriška predstvalja laticu ruže. Po želji dodajte malo cimeta. Preklopite drugu stranu trake do polovice kako sadržaj ne bi iscurio. Zarolajte te ubacite u kalup koji ste unaprijed namastili i pobrašnili. Peci otprilike 35 do 40 minuta te pečene ružice po želji pospite šećerom u prahu.

ružice od jabuka
Profimedia Ružice od jabuka