Ukoliko ste ljubitelj svježih limuna, ali i slastica s limunima, sačuvajte ovaj recept. Jer otkrivamo kako pripremiti savršenu kremu od limuna koju možete poslužiti kao namaz za tost i palačinke, ali i kao nadjev za pite, kolače, korasane. Lemon crud je savršeni odabir i za nadjevanje Pavlove torte jer okus limuna pruža savršen doživljaj u kombinaciji sa slatkom bazom ove torte. Za pripremu ove aromatične kreme preporuka je da odaberete zdrave, domaće neprskane limune. Pripremljenu kremu čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.

Lemon curd

Sastojci

3 limuna
75 g omekšalog maslca
225 g šećera
3 jaja

Priprema

U vrućoj vodi operite limune, posušite ih. Naribajte koricu i iscijedite sok. U metalnoj posudi pjenasto izmiksajte omekšali maslac i šećer. Umiješajte jaja, jedno za drugim. Stavite posudu nad paru pa umiješajte koricu i sok od limuna te nastavite tući dok ne krema ne postane gušća. Ukoliko vam se desi da vam se krema zgruda, procijedite kremu kroz sito i tako ćete se riješiti neželjenih grudica. Pripremite sterilizirane staklenke, ulijte kremu i ostavite da se ohladi. Ohlađeno čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.

Svi pričaju o lemon curdu. Potrebno je samo par koraka za napraviti ga
Profimedia Mini pite s lemon curdom