Pred nama je vrijeme šarenih pisanica, blagdanskog slavlja, pripreme uskrsnih delicija. Vrijeme je za poslužiti domaće, zdravo, tradicionalno, ali vrijeme je i za neke nove ideje. A kako su jaja nezaobilazni dio blagdanskog stola, bez obzira da li govorimo u bogatom doručku ili svečanom ručku (a ponekad je teško povući granicu kada prestaje jedan a počinje drugi), mi vam predlažemo pripremu jaja nadjevenih ukusnim nadjevima. Priprema je laka a doživljaj odličan!
Jaja s tri nadjeva
Sastojci
9 jaja
10 dkg tunjevine iz konzerve
10 dkg mesa račića
10 dkg svježeg sira
majoneza
10 dkg naribanog parmezana
masline
sol i papar
malo svježeg peršina ili vlasca
Priprema
Jaja kuhajte 10 minuta. Ohladite ih pod mlazom hladne vode, oljuštite i razrežite po dužini. Izvadite žumanjke. Pripremite tri nadjeva.
Prvi - mikserom pomiješajte žumanjke s ocijeđenom tunjevinom i dvije žlice majoneze. Posolite i popaprite po želji.
Drugi - u trećinu prvog nadjeva dodajte mljeveno meso račića (ostavite 6 cijelih komada za ukras) i još dvije žlice majoneze. Posolite i popaprite.
Treći - dobro ocijeđeni svježi sir mikserom pomiješajte s parmezanom i začinskim biljem te posolite.
Uz pomoć štrcaljke napunite polovice bjelanjaka nadjevima te ukrasite račićima, listom peršina, vlascem, s malo slatke paprike u prahu, tanko narezanom rotkvicom.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju