Pred nama je vrijeme šarenih pisanica, blagdanskog slavlja, pripreme uskrsnih delicija. Vrijeme je za poslužiti domaće, zdravo, tradicionalno, ali vrijeme je i za neke nove ideje. A kako su jaja nezaobilazni dio blagdanskog stola, bez obzira da li govorimo u bogatom doručku ili svečanom ručku (a ponekad je teško povući granicu kada prestaje jedan a počinje drugi), mi vam predlažemo pripremu jaja nadjevenih ukusnim nadjevima. Priprema je laka a doživljaj odličan!

Jaja s tri nadjeva

Sastojci

9 jaja
10 dkg tunjevine iz konzerve
10 dkg mesa račića
10 dkg svježeg sira
majoneza
10 dkg naribanog parmezana
masline
sol i papar
malo svježeg peršina ili vlasca

Priprema

Jaja kuhajte 10 minuta. Ohladite ih pod mlazom hladne vode, oljuštite i razrežite po dužini. Izvadite žumanjke. Pripremite tri nadjeva.

Prvi - mikserom pomiješajte žumanjke s ocijeđenom tunjevinom i dvije žlice majoneze. Posolite i popaprite po želji.
Drugi - u trećinu prvog nadjeva dodajte mljeveno meso račića (ostavite 6 cijelih komada za ukras) i još dvije žlice majoneze. Posolite i popaprite.
Treći - dobro ocijeđeni svježi sir mikserom pomiješajte s parmezanom i začinskim biljem te posolite.
Uz pomoć štrcaljke napunite polovice bjelanjaka nadjevima te ukrasite račićima, listom peršina, vlascem, s malo slatke paprike u prahu, tanko narezanom rotkvicom.

Zvijezde blagdanskog stola su punjena jaja
Shutterstock