Klice su superhrana, do je jako dobro poznata činjenica. Smatra se, naime, da porcija klica na dan nadoknađuje nedostatak hranjivih sastojaka i posebno važne vitalne energije. Uz to, osim što su hranjive, određene vrste klice imaju određena ljekovita svojstva. Jedne od njih su klice graha koje, primjerice, čiste organizam od toksina i jačaju funkciju jetre i krvi, a u sebi sadrže proteine, folnu kiselinu, kalcij, cink, željezo i magnezij, kao i B vitamine. Upravo su one zvijezda našeg današnjeg tanjura - ručka od klica, prokulice, paprike, đumbira i soja sosa - obroka koji ćete napraviti u tren oka znajući da u sebe unosite zdrave namirnice. Prijatno!

Sastojci:
1 žlica sezamovog ulja
komad đumbira veličine palca, narezan na trakice
300g prokulica, prepolovljenih
250g klica graha
pola paprike, narezne
mali svežanj mladog luka, dijagonalno narezan
1 žlica meda
2 žlice sojinog umaka, plus još malo za posluživanje
1 žlica sjemenki sezama

Priprema:
U woku ili velikoj tavi zagrijte ulje. Popržite đumbir, prokulice i papriku, nekih 5-6 minuta, dok malo ne dobiju boje. Tijekom kuhanja dodajte nekoliko žlica vode da se spriječi lijepljenje za dno tave. Potom ubacite klice graha, mladi luk, med i umak od soje, pa pržite jod minutu. Pospite sezamom, prelijte s malo soja sosa po želji i poslužite odmah.