Sigurno znate za pojam comfort food ili hrana za utjehu. Spaghetti aglio e olio con peperoncino, odnosno špageti s češnjakom i čilijem svakako je jedno od njih. Riječ je o tradicionalnom jelu napuljske kuhinje koje je popularno diljem svijeta. Gotovo je u 15ak minuta, jednostavno je za pripremu a puno je okusa. Mi vam donosimo recept verzije ovog jela s potpisom našeg chefa Marina Medaka te preporučujemo da ga isprobate.
Evo što vam sve treba…

spaghetti aglio e olio recept
Profimedia 

Sastojci:

200g špageta
20g češnjaka
10g peperoncino papričice
10g sira grana padano
2 velike žlice maslinovog ulja

Priprema:

Zakuhati u loncu 2 litre vode, staviti 20g soli i ubaciti špagete. Dok se špageti kuhaju, na tavi, na maslinovom ulju popržiti tanko narezani češnjak dok ne dobije smeđu boju. Kad dođe do željene boje, dodati malo vode od špageta i dodati peperoncino. Kad su špageti al dente, donate ih u tavu, ubaciti peršin i sve dobro promiješati. Maknuti s vatre, dodati malo maslinovog ulja i grana padana te sve dobro promiješati. Odmah servirati.