Ako volite jalapeño papričice, onda je ovaj recept našeg chefa Marina Medaka idealan izbor za vas. Naime, odlučio se poigrati s punjenjem papričica i to sa krem sirom i pancetom. Također, papričice se mogu puniti i hamburgerom ako nemate pancete, obje kombinacije su jako ukusne. Jelo je najbolje poslužiti toplo no, ako nemate vremena za cijelu pripremu odjednom, možete sve napraviti unaprijed te, kad odlučite poslužiti, samo dodati mrvice i zapeći.
U nastavku možete naći detaljan recept za ovu delikatesu!
Sastojci:
50g kuhanog hamburgera ili pancete
12 manjih jalapeño papričica (raspolovljene po dužini i bez sjemenki i membrana)
170g svježeg krem sira
55g naribanog cheddar sira (ili nekog drugog polutvrdog pikantnog sira)
2 mala mlada luka sitno nasjeckana
0.5 žličice češnjaka u prahu
0.25 žličice soli
55g panko mrvica ili običnih krušnih mrvica
ulje za premazivanje
Priprema:
1.Narežite pancetu/hamburger na male kockice. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. U srednje velikoj zdjeli umutite krem sir, naribani sir, 3/4 hamburgera ili pancete, mladi luk, češnjak u prahu i sol.
3. Podijelite ravnomjerno smjesu u prethodno izdubljene polovice papričica.
4. Poslažite ih po papiru s izdubljenim i napunjenim dijelom prema gore.
5. Dodajte malo mrvica na vrh svake papričice i lagano ih poškropite uljem.
6. Pecite dok papričice ne omekšaju a mrvice zažute, negdje oko 15 do 18 minuta.
7. Izvadite iz pećnice i dodajte preostalu pancetu i poslužite.