Osobne priče iz svijeta gastronomije omiljeni su sadržaj brojnih foodiea, kolega, profesionalca. Priče iza kojih stoje imena, iskustvo, inspiracija, najkraći je opis i onog što donosi knjiga pod nazivom Why We Cook: Women on Food, Identity and Connection, autorice Lindsay Gardner.

Kuharica Why We Cook i gastro priče
Why We Cook 

Inspirirana osobnim iskustvom rada u kuhinji, razgovorima, činjenicom da žene provode više vremena od muškaraca kuhajući kod kuće ali i idejom osnaživanja važnosti uloge žene u gastronomiji, autorica je stvorila djelo iz čijeg naslova stoje imena i iskustvo čak 112 žena iz brojnih svjetskih restorana i farmi, aktivistica, novinarki, domaćica, profesionalnih chefica, žena koje svakodnevno ukazuju na važnost pojma “food meets feminism”.

Kuharica Why We Cook i gastro priče
Why We Cook 

Među imenima ističu se Ana Roš iz Hiše Franko koja otkriva kako pristupa kuhanju, Rosio Sanchez koja svoje meksičko nasljeđe uspješno predstavlja pripremom odličnih tacosa u Kopenhagenu, Leah Penniman, koja donosi iskustvo življenja na Soul Fire Farmi te problema rasizma, kao i brojne druge. Knjiga je odlično ilustrirana, a ilsutracije potpisuje sama autorica, te je svaka stranica prilika za novi doživljaj koji se temelji na food idejama, esejima, savjetima, omiljenom kuhinjskom priboru – jer sve je to dio priča žena koje u praksi uvelike doprinose doživljaju gastronomije današnjice.

Kuharica Why We Cook i gastro priče
Why We Cook