Osobne priče iz svijeta gastronomije omiljeni su sadržaj brojnih foodiea, kolega, profesionalca. Priče iza kojih stoje imena, iskustvo, inspiracija, najkraći je opis i onog što donosi knjiga pod nazivom Why We Cook: Women on Food, Identity and Connection, autorice Lindsay Gardner.
Inspirirana osobnim iskustvom rada u kuhinji, razgovorima, činjenicom da žene provode više vremena od muškaraca kuhajući kod kuće ali i idejom osnaživanja važnosti uloge žene u gastronomiji, autorica je stvorila djelo iz čijeg naslova stoje imena i iskustvo čak 112 žena iz brojnih svjetskih restorana i farmi, aktivistica, novinarki, domaćica, profesionalnih chefica, žena koje svakodnevno ukazuju na važnost pojma “food meets feminism”.
Među imenima ističu se Ana Roš iz Hiše Franko koja otkriva kako pristupa kuhanju, Rosio Sanchez koja svoje meksičko nasljeđe uspješno predstavlja pripremom odličnih tacosa u Kopenhagenu, Leah Penniman, koja donosi iskustvo življenja na Soul Fire Farmi te problema rasizma, kao i brojne druge. Knjiga je odlično ilustrirana, a ilsutracije potpisuje sama autorica, te je svaka stranica prilika za novi doživljaj koji se temelji na food idejama, esejima, savjetima, omiljenom kuhinjskom priboru – jer sve je to dio priča žena koje u praksi uvelike doprinose doživljaju gastronomije današnjice.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju