Sljedeći petak, 25. lipnja, počinje ovogodišnje izdanje Festivala MoslaVina, druženja idealnog za sve vinoljupce i gurmane koji će u dva dana trajanja uživati u laganim pjenušcima, savršenim za vruće ljetne noći, odležanim vinima, sljubljivanju škrleta i šarana…
Sve počinje u Kleti Romić, od 18 sati, gdje će se, jedna za drugom, održavati ekskluzivne vinske radionice koje će otkriti urbanu stranu tradicionalnih moslavačkih vina i to samo za vinske profesionalce uz pozivnicu.

U Kleti Romić održavat će se ekskluzivne vinske radionice
Arhiva TZ grada Kutine U Kleti Romić održavat će se ekskluzivne vinske radionice


Sommelier Tomo Jakopović i enolog Lovro Miklaužić predstavit će laganu, lepršavu, ljetnu Pjenušavu Moslavinu, a sommelier Darko Lugarić na radionici Odležani škrleti otkrit će raskoš najpoznatije moslavačke sorte. Večer završava bačvom iznenađenja i predstavljanjem vina Kleti Romić, Vinarija Jančar, Mikša, Seletković i Miklaužić, Vina Košutić, Glavica i Jaram.

U prekrasnoj Vinariji Trdenić u petak od 18 sati uzvanike očekuje Škrlet Garden Dream. Pogled na vinograde i pejzaže u sutonu uz čašu vrhunskog vina uz “Urban jazz by Antonija&Lordan” posebno je iskustvo. Istinski gurmani neće propustiti večeru od pet slijedova s jelima od šarana i vrhunskim škrletima vinarija Trdenić, Miklaužić, Florjanović, Lagena Winery i Seoskog turizma Kezele. Za ovaj vinski događaj potrebno je izdvojiti 200 kuna.

Grozd Škrlet
Arhiva TZ grada Kutine Grozd Škrlet

Subota je dan za spoj aktivnog odmora i hedonizma. U finale dvodnevnog festivala uvodi Wine&Bike vinska biciklijada uz vođenu vožnju, okrjepu, ručak i, naravno, degustaciju vina, a potom se u Taboo caffeu premijerno otvara pjenušac Noel 2018. by Vina Košutić uz revolucionarnu food truck ponudu Nekić Trucksa.

Vinarija Kašner domaćin je Wine&Bike vinske biciklijade
Arhiva TZ grada Kutine Vinarija Kašner domaćin je Wine&Bike vinske biciklijade

Glavni program na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini kreće od 18 sati dodjelom diploma i plaketa i nagradama za najbolje ocjenjena vina 27. Izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorti. Nakon dodjele na trgu će se održati MoslaVina Tasting, vođena degustacija uz sommeliera Marija Meštrovića koji će u 20 sati voditi i degustaciju najbolje ocijenjenih škrleta u Galeriji Muzeja Moslavine. Ljubitelji koktela moći će od 19:30 sati kušati one od šampionskog škrleta Košutić s potpisom koktel majstora Denisa Vlahovca. Dugo očekivani Festival vina MoslaVina završava koncertom sastava Cambi koja na glavnom kutinskom trgu nastupa od 22 sata.

pocinje festival moslavina 2021
Arhiva TZ grada Kutine