Često se govori kako bi plava riba i to skuša trebala biti neizostavni dio zdrave prehrane. Osim što je iznimno zdrava, skuša je i vrlo dostupna, te izdašna. Skuša je odličan izbor za pripremu na brudet, pečena u pećnici pod folijom ali i grilanjem uz dodatak malo limunovog soka, maslinovog ulja i soli. Tako jednostavno a tako ukusno. Ali uz ove klasične načine pripreme skuše veselimo se ljetu i svježim skušama jer vrijeme je za mariniranje ukusnog mesa ove ribe. Tako pripremljeno meso skuše odličan je dodatak ukusnim sendvičima i salatama, koje uz ovako pospremljenu ribu možete pripremiti i u hladnijim mjesecima. Donosimo recept!

Marinirana skuša, donosimo recept
Profimedia 

Marinirana skuša

Sastojci
8 fileta skuše
sok 1 limuna
žlica papra u zrnu
400 ml maslinova ulja
2 žličice soli

Priprema
Svježe skuše očistite od ljuske, glave, kostiju i filetirajte. Očistite pincetom ako postoje kosti u filetima, a potom filete dobro operite i osušite. Pripremite tavu sa širim dnom i po dnu posložite filete. Potom ribu zalijte sa 1/2 l vode, limunovim sokom, pola žlice papra u zrnu i, naravno, posolite. Stavite na umjerenu vatru da zakipi pa potom kuhajte 15 minuta. Kuhane filete pažljivo
izvadite iz tave, odložite na dasku kako bi se ocijedili i ohladili. Potom ih složite u staklenku u kojoj ćete filete čuvati u hladnjaku. Pospite filete solju, ostatkom papra u zrnu i prelijte maslinovim uljem. Tako pripremljene možete čuvati u hladnjaku do mjesec dana. Odlična su baza za ukusne sendviče i hladne salate.

Marinirana skuša, donosimo recept
Profimedia