Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

pizza majstor

LUKA NIŽETIĆ ŠIRI BIZNIS PO OTOKU U Komiži otvorio novu gastronomsku oazu

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

"Pizza je jelo koje je davno prešlo granice Italije i postalo opće popularno širem zemaljske kugle doživjevši razne prilagodbe i verzije. Kako sam i sam veliki obožavatelj ove delicije bio je logičan odabir za moju novu ugostiteljsku priču u Komiži", govori glazbenik

Izvor: StoryGourmet Press

Splitski glazbenik ovih dana ima dodatnog razloga za veselje. Osim što njegov posljednji singl 'Ostani dite' bilježi uspjeh, u svojoj gastronomskoj oazi prije par dana otvorio je pizzeriju. Tako je pitoreskna Komiža ovog ljeta dobila još jedno mjesto koje će postati nezaobilazno za sve ljubitelje prave pizze Napoletane. Naime, Luka Nižetić je odlučio proširiti svoj posao, te je odmah uz bok svom postojećem i odlično uhodanom, popularnom i hvaljenom bistrou Fabrika otvorio i pizza & bar Hum. Prostor pizzerije nazvan je prema najvišem viškom brdu, a nekad je bio stara kavana koja datira iz davne 1906. godine, a u kojoj su se okupljale brojne generacije Komižana.

Izvor: StoryGourmet Press

“Taj prostor na samom početku rive za domaće mještane, a i šire predstavlja institucija u Komiži što je bio razlog da smo zadržali ime. No ponudu i koncept dosadašnjeg restorana u potpunosti smo promijenili, a iduće sezone čeka nas i detaljno uređenje njegovog interijera. Pizza je jelo koje je davno prešlo granice Italije i postalo opće popularno širem zemaljske kugle doživjevši razne prilagodbe i verzije. Kako sam i sam veliki obožavatelj ove delicije bio je logičan odabir za moju novu ugostiteljsku priču u Komiži. Kako bi ponudili vrhunski proizvod angažirali smo Marina Vanjaka, već potvrđenog stručnjaka za pizzu Napoletanu koji nas je educirao i pomogao u osmišljavanju cjelokupne ponude", istaknuo je Luka te dodao kako nije pristao na ništa osim vrhunskih sastojaka nabavljenih direktno iz Italije, kao što su Fior di latte mozzarella, San Marzano rajčica, vrhunska šunka, pa sve do plodova kapara i najboljeg brašna. Margherita, originalna Capricciosa s artičokama, zatim Truffle mortadela s pestom od pistacija, Carpaccio tuna, 6 cheese, Bresaola & pineapple, te Go green samo su neke od pizza Napoletana u ponudi Huma.

Izvor: StoryGourmet Press


“Trudili smo se napraviti ponudu takvom da poželiš probati zaista svaku pizzu s menija. Ono što nam je posebno drago je da imamo nešto potpuno autentično, a to je “komiška” pizza sa slanim inćunima. Inspiracija je bila, naravno, slavna komiška pogača”, zaključuje Luka.

Izbor Urednika

Royals