Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lošinjski restoran Matsunoki osvojio nagradu Best of Award of Excellence

Zahvaljujući pažljivo probranom vinskom programu, Matsunoki, jedini japanski restoran na hrvatskim otocima, uvršten je u restoranski vodič Wine Spectatora, vodećeg autoriteta u svijetu vina, čija izdanja prati više od tri milijuna čitatelja u svijetu

 Izvor: StoryGourmet Press

Lošinjski restoran Matsunoki, smješten u luksuznom Hotelu Bellevue u uvali Čikat, osvojio je nagradu Best of Award of Excellence, označenu s dvije vinske čaše, prema izboru 2021 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator. Zahvaljujući Matsunokijevu pažljivo probranom vinskom programu, jedini japanski restoran na hrvatskim otocima uvršten je u restoranski vodič Wine Spectatora, vodećeg autoriteta u svijetu vina, čija izdanja prati više od tri milijuna čitatelja u svijetu.

Nagradu Best of Award of Excellence Wine Spectator dodjeljuje restoranima koji nude vinske karte s izvrsnom širinom kroz više vinorodnih regija te značajnom dubinom vrhunskih proizvođača, uz izvanrednu prezentaciju. Restorani iz te kategorije priznati su kao odredišta za ozbiljne ljubitelje vina te pokazuju duboku predanost vinu, kako u podrumu, tako i kroz svoj tim za posluživanje gostiju.

Filip Veselovac, voditelj restorana Matsunoki
Izvor: StoryGourmet Press

Matsunokijev vinski izbor s 475 etiketa i ukupno 2230 butelja pohranjen je u skladišnom prostoru kontrolirane temperature i vlažnosti. Temeljen je na progresivnoj filozofiji uz poštivanje hrvatske vinarske povijesti. Od tradicionalnih hrvatskih sorti i vinorodnih područja, vinska karta kreće prema organskim, biodinamičkim i veganskim proizvođačima te vinima iz regija hladne klime. Pritom odaje počast tradiciji širokim izborom standardnih i velikih formata poznatih proizvođača iz francuske pokrajine Champagne.

“Nagrada Wine Spectatora je još jedno priznanje svima koji su svojim radom i vizijom kreirali jedinstveni kulinarski koncept u Restoranu Matsunoki, gdje se bogatstvo lokalnih sastojaka Cresko-lošinjskog arhipelaga kombinira s preciznim japanskim tehnikama kuhanja. Predano smo radili na vinskoj karti kako bismo zadovoljili najprobirljivije gurmane, a priznanje Wine Spectatora doživljavamo kao potvrdu naših zajedničkih napora, ali i poticaj za još veća postignuća", rekao je Francesco Pantalone, direktor Hotela Bellevue.

Čarobna lošinjska uvala Čikat u kojoj je i hotel Bellevue
Izvor: StoryGourmet Press

Magazin

Royals