Marelice su pravo ljetno voće a sladoled je pravi ljetni desert. Zašto ne bismo spojili to dvoje i napravili, pogađate - sladoled od marelice! Još ako marelicama dodate med i smeđi šećer, dobit ćete laganu i kremastu slasticu kojoj ćete teško moći odoljeti. A zašto i biste? 

Priprema nije previše zahtjevna, uključuje pečenje marelica (da, da, ovaj recept uključuje pečenje iako je riječ o sladoledu) te vrijeme koje je potrebno da se sve ohladi i stisne. Dobiveni sladoled možete držati u zamrzivaču nekoliko dana i uživati u njemu kad god se morate malo rashladiti i zasladiti!

Sladoled od marelice recept
Profimedia 

Sastojci: 

cca pola kg marelica
oko 50 g smeđeg šećera
50 ml meda
1 pakovanje vrhnja za kuhanje

Priprema:

Prvo ispečemo marelice - zagrijemo pećnicu na 180 stupnjeva te na pleh na koji smo stavili papir za pečenje poslažemo prethodno narezane i očišćene marelice. Pospemo ih sa pola smeđeg šećera i pečemo oko 20 minuta. Izvadimo ih iz pećnice i pustimo da se ohlade te ih u blenderu usitnimo.
Potom u loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijemo vrhnje, med, ostatak šećera a možemo dodati i malo soli. Miješamo dok se sve ne sažme i smjesa ne postane glatka nakon čega maknemo s vatre i prebacimo u drugu posudu. U to ubacimo izmiskane marelice i sve stavite u frižider dok se sasvim ne ohladi.
Dobivenu smjesu stavite u aparat za sladoled i dalje radite prema uputama te u konačnici dobiveni sladoled držite u zamrzivaču.