Kukuruz, simbol kasnog ljeta, hranjiv je i zdrav plod (ne zaboravite da kukuruz ima jednak broj kalorija kao jabuka), u kojem možete uživati na brojne načine. Volite li pečeni, tj. onaj s grila mi vam predlažemo da otkrijete i one recepte koji ovako pripremljeni klip kukuruza uzdižu na novu dimenziju okusnog zadovoljstva. ideje možete potrežiti u španjolskim, meksičkim i američkim kuharicama koje nude pregršt ideja za specijalitete s kukuruzom a mi vam predlažemo da se okušate u pripremi tzv. elotesa (elote je pojam za klip kukuruza), grilanih i začinjenih klipova kukuruza, nezaobilaznog meksičkog streetfooda.

Meksički pečeni kukuruz

Sastojci
Kukuruz šećerac (broj klipova po želji)
2 žlice majoneze
Sok limete
Mljevena čili papričica
Mljevena dimljena slatka paprika
Žlica maslaca

Priprema

U zdjelicu stavite dvije žlice majoneze, ocijedite sok limete te dodajte malo mljevene čili i slatke paprike. Promiješajte i ostavite u hladnjaku. U zasoljenoj vodi kuhajte očišćene klipove kukuruza oko pet minuta, potom ih zapecite na roštilju ili gril tavi. Pečene premažite rastopljenim maslacem te pripremljenim umakom. Po želji dodajte naribani sir.

Grilani meksički kukuruz
Profimedia