Sredinom listopada u prodaju stiže nova kuharica modela i voditeljice Chrissy Teigen, supruge glazbenika Johna Legenda 'Cravings: All Together: Recipes to Love'. Chrissy je ovo već treća kuharica, a prethodne dvije zabilježile su rekordnu prodaju. Ponovno ova slavna dama s čitateljima dijeli recepte u kojima istinski uživa, a ovaj put zanimljivost je – što su joj u njihovoj pripremi pomogli članovi njezine obitelji.

Recepti Chrissy Teigen
StoryGourmet Press 

 Upravo zahvaljujući članovima obitelji koji su s njom sudjelovali u pripremi recepata, Chrissy je, naglašava, otpočetka znala da će s kuharicom, ali i s njezinim životom, biti sve u redu. Baš zato, ovu je kuharicu posvetila sinčiću kojeg je izgubila u listopadu prošle godine, nakon 20 tjedana trudnoće.

Recepti Chrissy Teigen
StoryGourmet Press 

“Jako sam sretna jer je moja treća kuharica napokon spremna i dostupna za prednarudžbe. Teško mi je opisati riječima što mi ova knjiga znači. Kako uopće napisati nešto duhovito i zanimljivo o knjizi koja mi je doslovce spasila život?! Dok sam sastavljala ovu kuharicu nisam imala na pameti nikakvu određenu temu, znala sam samo da želim da pršti novom energijom te da pruža utjehu. Osmislila sam recepte koji su bezvremenski, hranu čije pripremanje pruža užitak vama i vašim ukućanima. Željela sam da ljudi uživaju u procesu kuhanja, ne samo u slasnom jelu. Ova knjiga reflektira moju obitelj onakvu kakva ona jest i jako sam uzbuđena što je dijelim sa svima vama. Pripremite se na slavne Johnove debele palačinke s borovnicama, koje nam radi svake nedjelje ujutro, na Lunine milkshakeove, čokoladne kekse sa soli o kojima smo svi ovisni... Ne mogu vjerovati da je knjiga spremna, a za dva mjeseca stiže i u prodaju. Kako je to uzbudljivo! Nadam se da će vam se svidjeti, to je moja najbolja kuharica dosad”, poručila je Chrissy na svom instagramu.

Donosimo nekoliko stranica iz knjige, kao i Chrissyn recept za croissante s nadjevom od maslaca i keksa od đumbira.

Recepti Chrissy Teigen
StoryGourmet Press 

CROISSANTI PUNJENI NADJEVOM OD MASLACA I KEKSA OD ĐUMBIRA

225 g krem sira na sobnoj temperaturi
125 g maslaca na sobnoj temperaturi
¼ lagano tostiranih, sjeckanih oraha
2 žlice meda
1/8 žličice mljevenog cimeta
20 keksa od đumbira (ginger snaps)
¼ žličice soli

Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok smjesa ne postane glatka i homogena, oko minutu, uz povremeno zaustavljanje kako biste pokupili smjesu koja ostaje na rubovima blendera. Nadjev može stajati u hladnjaku do 2 tjedna, a prije posluživanja neka bude na sobnoj temperaturi. Gotove croissante prerežite horizontalno, u svaki namažite 2 do 3 žlice nadjeva na sobnoj temperaturi. Preklopite, stavite u pleh te pecite u pećnici 10, 11 minuta na temperaturi od 180 C, dok vrh croissanta ne bude lijepo zapečen.