Meksička kuhinja poznata je po upotrebi čokolade i čilija u slatkim i slanim jelima. Jedno od takvih slatkih jela je i ovaj desert - mousse od čokolade s dodatkom čilija. Riječ je o vrlo jednostavnom receptu, obogaćenom jajima, s jedva 200 kalorija (pa ne morate brinuti ako ste na dijeti) a koji se poslužuje ohlađen. Idealan je za sve ljubitelje slatkog koji vole eksperimentirati s okusima.
Uživajte!

Sastojci:
125 g tamne čokolade, razlomljene na manje komade
2 žlice kakaa u prahu
1 žličica čilija u prahu, plus dodatno za posipanje
4 žlice mlijeka
2 jaja, odvojiti žumanjke i bjelanjke
1 žlica šećera u prahu
1 šaka narezane čokolade, za ukrašavanje

cokoladni mousse s cilijem recept
Profimedia 

Priprema:
Stavite komadiće čokolade u zdjelu i stavite zdjelu na malo vode koja se kuha - lagano je otopite dok ne postane glatka, miješajući cijelo vrijeme. Potom pomiješajte mlijeko s kakaom u prahu i čilijem u prahu dok ne dobijete glatku pastu i dodajte ga otopljenoj čokoladi. Dobro promiješajte. Zatim istucite žumanjke i dodajte ih u čokoladnu smjesu. Posudu stavite na malo vrele vode i lagano kuhajte oko 5-7 minuta, miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Po želji dodajte još malo čilija u prahu.
Sad je red na bjelanjke - istucite ih u čvrsti snijeg, zatim dodajte šećer i mutite dok jaja i šećer ne postanu sjajni. Lagano ih metalnom žlicom umiješajte u čokoladnu smjesu. Podijelite smjesu u 4 zdjele, te ukrasite s komadićima čokolade i s čili prahom. Ohladite i poslužite!