Ovo je gomoljasto povrće više od običnog priloga, razlog za pripremu odličnih obroka jer ga baš uvijek možete pripremiti na potpuno drugačiji način. Dodaci, preljevi, način pečenja, začinske trave - sve to omiljeni krumpir čini i više nego poželjnom namirnicom. A zanimljivi recepti posebno su doborodošli u kasnoljetnim danima u kojima se budi želja za comfort foodom, toplim, sočnim i ukusnim zalogajima. Upravo ovaj recept spaja sva ta slasna očekivanja, zato - u slast!

Pečeni mladi krumpir sa sirom, kukuruzom i slaninom

Sastojci

8 srednje velikih mladih krumpira
4 žlice ulja
8 kriški slanine
350 ml kiselog vrhnja
100 g naribane gaude
2 žlice nasjeckanog peršina
1 veća limenka kukuruza
1 čili papričica

Priprema
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpire operite, osušite papirnatim ručnikom, premažite ih uljem, a zatim svaki posebno umotajte u aluminijsku foliju i pecite u pećnici 55 minuta. Slaninu prepržite, a zatim je stavite na papirnate ručnike koji će upiti višak masnoće. Nakon toga razmrvite slaninu. Sir, nasjeckani peršin, ocijeđeni kukuruz i čili papričicu umiješajte u vrhnje. Posolite i popaprite. Vruće i gotove krumpire izvadite iz folije te ih lagano razrežite. Pomiješajte smjesu od vrhnja s hrskavom slaninom i prelijte preko krumpira. Odmah poslužite, po želji uz salatu od svježeg povrća.