Započelo je sa 120 kilograma rajčica. Šest velikih kutija malih, ovalnih rajčica, sicilijanske sorte siccagno, riječ dolazi od pojma secco, suho. Rastu u malim grmovima, blizu zemlje, bez ikakvog zalijevanja vodom. Kada ih prerežete vidjet ćete samo meso, bez soka, tamno crvene boje. Ukusnog su okusa, kao da ste im dodali malo soli, intezivnog na rajčicu...” Ovim riječima Emiko Davies, blogerica, autorica kuharica i fotografkinja, započinje priču o jedinstvenom iskustvu koje je nedavno doživjela na Siciliji, na farmi te školi kuhanja Anna Tasca Lanza, mjestu okruženom šumarcima, vrtovima, vinogradima i čarobnim pogledom... a koje je posjetila kako bi naučila još više o proizvodnji paste od rajčica starinskim načinom u kojem su od velike važnosti snaga sunca i vjetra, te vrijeme - jer ovako dobivena pasta od rajčica traži pažnju, strpljenje i zajednicu.

IMG_4087-scaled-e1630243211223
Emiko Davies 

IMG_4185-scaled-e1630243349419
Emiko Davies 

IMG_4187-scaled-e1630243377877
Emiko Davies 

IMG_4213-scaled-e1630243416861
Emiko Davies 

Kroz instagramske objave, divne fotografije i riječi blogerica je podijelila doživljeno te prenijela kako ljepotu pripreme savršeno ukusne paste od rajčica (koja se suši na drvenim stolovima pod suncem u dvorištu), posebnosti sušenja rajčica i netom ubranih smokava, tako i trenutke druženja kroz uživanje u pripremi tradicionalnih zalogaja i obroka. Jednostavno savršeno, a ukoliko želite otkriti koliko se paste dobilo od početnih 120 kilograma rajčica pročitajte priču autorice.

IMG_4080-scaled-e1630243249816
Emiko Davies 

IMG_4248-scaled-e1630244105369
Emiko Davies