U priči o jelima od patlidžana uglavnom vrijedi pravilo – patlidžan ili obožavate ili ne, ali za sve one koji vole ali i ne vole ovaj plod imamo odličan prijedlog. Pripremite i kušajte prutiće od patlidžana koje često nazivaju i pomfrit od patlidžana. Priprema je jednostavna, a ukoliko volite sezonske umake prutiće poslužite uz umak od svježih krastavaca. A za ljubitelje mediteranskih začina odlična je preprouka da u smjesu krušnih mrvica i parmezana dodaju i malo omiljenog začina.

Sastojci
1 patlidžan, srednje veličine
malo maslinovog ulja
malo soli
1 šalica krušnih mrvica
½ šalice naribanog parmezana

Priprema
Patlidžan operite te neoguljenog narežite na prutiće, posolite i ostavite da odstoji 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Jaje umutite. Prutiće osušite papirnatim ubrusom, uvaljajte u jaje te potom u smjesu mrvica i parmezana. Na podlogu za pečenje stavite papir za pečenje te rasporedite prutiće. Poprskajte s mali maslinovog ulja. Uz povremeno okretanje pecite oko 20 minuta. Poslužite tople po želji uz umak od svježih krastavaca.