Grožđe, omiljeni plod sezone, privlači sočnošću i slatkoćom bez obzira na sortu. A osim u svježim bobama, otkrivamo kako još možete uživati u ukusnom grožđu, jer dok su grožđice čest gost u kolačima svježe grožđe baš i nije. A grožđe se tako dobro ljubi s biskvitima, sirom i nekoliko kapi vina. Zasladite se ovim odličnim kolačem!

Talijanski kolač s grožđem, rumom i marsalom

Sastojci

30 bobica grožđa
3 žlice marsale
75 ml ruma
2 jaja
170 g šećera
200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
120 ml mlijeka
120 ml maslinova ulja
šećer u prahu

Priprema

Oprano grožđe narežite na polovice i odstranite koštice. Pomiješajte marsalu i rum pa marinirajte grožđe oko pola sata. Jaja i šećer kremasto izmiksajte, zatim umiješajte mlijeko i maslinovo ulje te na kraju mješavinu brašna s praškom za pecivo, sve dobro promiksajte. U tijesto potom umiješajte grožđe s 2 žlice tekućine od mariniranja. Prelijte u okrugli kalup za pečenje premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

profimedia-0262845912
Profimedia