Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ususret dodjeli 50 BEST nagrada predstavljamo IKOYI

Restoran je to kojem je nedavno dodijeljena nagrada od velike važnosti

W50BR2021-AmEx-One-to-Watch-Header Izvor: Ikoyi/Maureen M. Evans

Razlog za predstavljanje ovog restorana je nedavno dodijeljena nagrada THE AMERICAN EXPRESS ONE TO WATCH 2021, nagrada koju prije same ceremonije i proglašenja 50 najboljih restorana na svijetu dodjeljuje The World's 50 Best Restaurants (ceremonija dodjela nagrada 2021. održat će se 3. listopada) a koja upućuje da odabrani restoran izrasta u zvijezdu na globalnoj gastro sceni, te da je taj restoran mjesto u kojem se slavi gastronomska izvrsnost i inovacija.

 Izvor: Ikoyi/Maureen M. Evans

 Izvor: Ikoyi/Maureen M. Evans

Londonski Ikoyi restoran je koji su osnovali prijatelji iz djetinjstva, Jeremy Chan i Iré Hassan-Odukale, s željom da na scenu izađu s hranom inspiriranom Afrikom. Istraživanje i predani rad doveli su ih do liste novih jela jedinstvenog doživljaja te želje da nastave s novim, izuzetno dobro prihvaćenim gastro narativom. Od otvorenja 2017. Ikoyi se ističe po korištenju začina, prezentaciji izuzetnih kombinacija i odličnoj prezentaciji. U njihovom su fokusu začini diljem svijeta uz poseban naglasak na one iz supsaharskog područja zapadne Afrike, što u konačnici pruža poseban doživljaj, ravnotežu jakih okusa i umamija.

Ikoyi, Jeremy Chan i Iré Hassan-Odukale
Izvor: Ikoyi/Maureen M. Evans

Ime restorana dolazi od imena za dio Lagosa, najvećeg grada u Nigeriji, a posvećenost jedinstvenom konceptu se temelji na korištenju kako afričkih začina tako i namirmica južnoistočne Azije, Japana te udaljenih ruralnih dijelova Engleske jer se njihova kuhinja gradi upravo na britanskoj mikrosezonalnosti.

 Izvor: Ikoyi/Maureen M. Evans

 Izvor: Ikoyi/Maureen M. Evans

Jeremy Chan i Iré Hassan-Odukale ne žele da ih se određuje, klasificira, ne traže od gostiju da ih opisuju već da ih dožive, a i samu prestižnu nagradu chef Jeremy Chan je komentirao: “Izuzetno smo počašćeni ovim priznanjem na međunarodnoj sceni i ponosni smo na naš mali, izuzetno vrijedan tim. Zahvalni smo i proizvođačima bez kojih uspjeh ne bi bio moguć.”
Ali bez obzira na njihovu skromnost, gosti i kritika se slažu da je njihova hrana izuzetno ukusna što potvrđuje i trenutno dostupan meni s nikad prije viđenim idejama, okusima koji spajaju četiri kontinneta u jednom tanjuru.

 Izvor: Ikoyi/Maureen M. Evans

Restoran Ikoyi* smješten je u srcu St James’s Marketa, u Londonu, na nekoliko koraka od popularnog Piccadilly Circusa. Ambijent restorana je ugodan, odjenut u paletu prirodnih boja, s naglaskom na izuzetno posuđe od keramike i staklene čaše, i kako gastro znalci poručuju, mjesto je to sa svim preduvjetima za izuzetan globalni uspjeh.

U godinama za nama nagrada One to Watch je bila dodijeljena restoranima Lido 84, Italija, 2019.; SingleTh, SAD, 2018.; Disfrutar, Španjolska, 2017. i Den, Japan, 2016.

Magazin

Royals