O češnjaku uglavnom govorimo kao o začinu, biljci karakterističnog okusa, ali i odličnog djelovanja na naše zdravlje. No o njemu možemo pričati i kao o inspirativnoj namirnici od koje je lako pripremiti ukusne zalogaje. Uostalom, jeste li ikada probali koliko je ukusan češanj pečenog češnjaka? Slatkast, kremast i neodoljiv. Zato za ljubitelje češnjaka, te one koji će to tek postati, donosimo recept koji otkriva tajnu pripreme savršenog umaka, preljeva od češnjaka, priloga koji je odličan dodatak pečenoj ribi, mesu ali i tjestenini. Plus je i u tome što se priprema lako i brzo.
Brzi umak od češnjaka
Sastojci:
250 g krem sira
200 ml kiselog vrhnja
3 žlice limunova soka
2 češnja češnjaka (ili 3 volite li jači okus)
vezica peršina
malo mljevenog šarenog papra i soli po ukusu
Priprema: sve sastojke, osim peršina, pomiješajte u blenderu. Ručno umiješajte sitno nasjeckani peršin i mljeveni papar. Osim uz meso ili ribu, ovaj je umak izvrstan i uz tjesteninu. Umjesto češnjaka možete staviti žličicu hrena za umak od hrena.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju