Ako ste netko tko uzgaja rajčice ili imate nekog tko vas redovno opskrbljuje domaćim rajčicama, sigurno vam se dogodilo da ih odjednom, u sezoni, imate - previše! Napravili ste dovoljno šalše, dio ste sasušili, dio ste stavili u led, čak ste radili i sladoled od njih, no svejedno vam ih je još ostalo. Dakle, idealno je vrijeme da od rajčica napravite - sok. Recept je jako jednostavan, treba vam po prilici pola sata za pripremu a u frižideru vam može stajati i do tjedan dana. Sok od rajčice se, na žalost, ne radi dovoljno često, što je šteta jer je ukusan i zdrav. Uostalom, isprobajte ga sami!

Sastojci:
1.3 kilograma vrlo zrelih rajčica, grubo nasjeckanih
1,1/4 šalice nasjeckanog celera s lišćem
1/3 šalice nasjeckanog luka
2 žlice šećera (po ukusu)
1 žličica soli
Prstohvat crnog papra
Oko 6-8 kapi Tabasco umaka

Priprema:
Stavite sve sastojke u veliki lonac (koristite nehrđajući čelik, ne aluminij). Pustite da kuha na laganoj vatri i nepokriveno dok smjesa ne postane poput juhe, oko 25 minuta. Dobivenu smjesu protisnite kroz sito te pustite da se potpuno ohladi. Čuvajte u frižideru, pokriveno; može trajati tjedan dana.