Quiche je klasični obrok na bazi jaja, uz dodatak povrća ili mesa koji se radi za doručak ili brunch. Iznimno je ukusan, vrlo ga je jednostavno napraviti, pa je savršeno rješenje kad vam se jede nešto fino a nemate puno vremena za kuhanje. Mi vam danas donosimo jednu ukusnu, jesenku verziju quichea u kojem glavnu ulogu imaju rajčice ali i špinat i ljutika. Ova kombinacija je izvrsnog okusa a za izradu vam treba manje od sat vremena jer možete koristiti gotovo tijesto za pitu.
Sastojci:
Tijesto za pitu
3 žlice maslaca sa začinima (bosiljak i češnjak)
2 šalice cherry rajčica (prepolovljene)
1 ljutika, oguljena i nasjeckana
dvije šake baby špinata, grubo nasjeckanog
Sol i papar po ukusu
4 velika jaja
1 šalica vrhnja za kuhanje
2 šalice naribanog gouda sira
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Položite tijesto za pitu u podmazan pleh i utisnite ga sa strane. Izbušite vilicom rupe pa prekrijte tijesto pergamentnim papirom te pecite12-15 minuta. (Tijesto, odnosno papir preko tijesta možete posuti grahom da drži papir pritisnutim pa oboje poslije pečenja uklonite).
U međuvremenu otopite maslac sa začinima u tavi na umjerenoj vatri. Dodajte rajčice i pirjajte oko 3-5 minuta. Zatim dodajte ljutiku i nastavite pirjati dok ne omekša. Zatim dodajte špinat i promiješajte, pustite da uvene. Posolite i popaprite po ukusu te stavite sa strane.
Zatim kombinirajte jaja, vrhnje, te puno soli i papra. Dobro promiješajte.
Na dno kore za pitu ravnomjerno rasporedite rajčicu i špinat. Po vrhu prelijte mješavinu jaja, pa pospite naribanim sirom. Pecite na 180 stupnjeva 30 minuta ili dok quiche ne porumeni i jaja se ne stisnu.
Prije posluživanja pustite da se ohladi 10 minuta.