Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominique Crenn otvara restoran u Parizu

Chefica rođena u Versaillesu otvara svoj prvi restoran u rodnoj Francuskoj, a i u Europi općenito. Kaže, kuhinja u restoranu French Nola bit će spoj kuhinje New Orleansa, San Francisca te tradicionalne francuske kuhinje

profimedia-0299758670 Izvor: Profimedia

Svjetski slavna chefica Dominique Crenn, vlasnica tri Michelinove zvjezdice u svom restoranu Atelier Crenn u San Franciscu, i ovogodišnja dobitnica nagrade za ikonu na dodjeli nagrada World's 50 Best, u Parizu će otvoriti novi restoran posvećen kuhinji New Orleansa.

 Izvor: Profimedia

“Spremna sam otvoriti novi restoran, French Nola, koji će zapravo spojiti kuhinju New Orleansa s onom iz San Francisca te francuskom kuhinjom. Imamo prave ljude, znamo kakva jela želimo poslužiti i imamo dovoljno novca da financiramo taj projekt. Još nam jedino nedostaje idealna lokacija”, poručila je 56-godišnja kulinarska zvijezda rođena u Versaillesu kojoj će ovo biti prvi restoran koji je otvorila u rodnoj Francuskoj, ali i čitavoj Europi, budući da je 1980-ih odselila u SAD, kako bi tamo izgradila karijeru.

Dominiqueina jela iz restorana Atelier Crenn
Izvor: Instagram

Dominiqueina jela iz restorana Atelier Crenn
Izvor: Instagram

Kako donosi francuski dnevni list Le Figaro, njezin pariški tim činit će chefovi Jean-Christophe Bourgignon te Jake Smollet, koji će biti zadužen da jelima da dašak New Orleansa.

Magazin

Royals