Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Događaj sezone podno Učke na najbolji je način pokazao kako poslužiti baštinu

U organizaciji JRE Hrvatska hodalo se, slušalo i kušalo Mošćenice i bilo je nezaboravno

DSC_8475 Izvor: JRE / Sanjin Kaštelan

Za nama je još jedan izuzetan gastro doživljaj, 5. JRE Talent Passion. Event 'Hodaj, slušaj, kušaj Mošćenice' održao se u čarobnim Mošćenicama te nadmašio očekivanja stotinjak gostiju. A očekivanja su rasla kako kroz samu najavu događaja, tako i kroz riječi dobrodošlice te poziv upućen okupljenima pred kaštelom Mošćenica, da šetnjom kroz šest povijesnih lokacija mjesta okuse šest ikoničnih namirnica u interpretaciji 15 chefova udruge JRE Hrvatska, dožive čakavske stihove, te uživaju u slikama, riječi i glazbi.

 Izvor: JRE / Sanjin Kaštelan

Vinarija Kozlović
Izvor: JRE / Sanjin Kaštelan

 Izvor: JRE / Sanjin Kaštelan

 Izvor: JRE / Sanjin Kaštelan

Chef Vjeko Bašić, Boba
Izvor: JRE / Sanjin Kaštelan

 Izvor: JRE / Sanjin Kaštelan

Galerija, muzej, kosnica, dopolavoro, stražnica, toš te plaža u Mošćeničkoj Dragi bila su mjesta susreta gostiju podijeljenih u manje grupe i vođenih vodičima, članovima lokalne i akademske zajednice, s izuzetnim chefovima, vinarima, umjetnicima, mjesta interpretacija okusa autohtonih namirnica - češnjaka, broskve, žitarica i grahorica, masline, plava riba i jednogodišnjih životinja.

Svaki tanjur bio je razlog za čuti, otkriti, okusiti i doživjeti novo i više, a chefovi i timovi restorana Badi, Boba, Boškinac, Draga di Lovrana, Dubravkin put, Foša, Monte, Navis, Pelegrini, Pergola, Plavi podrum, San Rocco, Vila Ariston, Zigante, Zijavica pokazali su koliko je vrijedno iskustvo druženja nakon vrlo izazovnih mjeseci.

Uličice Mošćenica odzvanjale su čakavskom poezijom, nastupom vrhunskih jazz umjetnika Lele i Joa Kaplowitza, riječima dobrodošlice, a izuzetnim okusima, pričama i doživljaju nazdravljalo se vinima vinarija Kozlović, Boškinac, Tomac, Sontacchi, Ipša, Cattunar i Stina.

"Odabrali smo koncept interpretacije baštine zato što je kultura stola dio naše baštine, a mi kao udruga koja njeguje hrvatski terroir, baš o takvoj baštini želimo govoriti i nju ponuditi na razmišljanje, interpretirajući njezine namirnice u progresivnom, kreativnom duhu, te stvoriti doživljaj koji nadilazi samo iskustvo hrane", poručio je  Vjeko Bašić iz Konobe Boba, predsjednik udruge JRE Hrvatska.

A ovo je izuzetno događanje bilo zaokruženo druženjem na plaži u Mošćeničkoj Dragi, jer kao što je u ime udruge JRE Hrvatska rekla organizatorica Irina Ban, kao što su se nekada ribari ispraćali na tom mjestu s željom za mirnim morem, tako su i oni odlučili pozdraviti goste eventa, ispratiti ih s najboljim željama. I dok je zadnje trenutke druženja uz izuzetnu gastro i enu ponudu začinio i nastup pijanista Zvjezdana Ružića, detalj koji se pamti je bio dar zahvale svakom gostu - teglica ukiseljenih paski, izdanaka brsečkog češnjaka, dar koji je pripremio chef Zdravko Tomšić iz restorana Draga di Lovrana.

Peti JRE Talent & Passion još je jednom podignuo ljestvicu doživljaja ovakvih evenata, što je i više nego dobra najava njihovim budućim događanjima.

Magazin

Royals