Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Začinite si dan namazom od jabuke i čilija

Jednostavan recept, a veličanstveni okus - isporobajte ovu kombinaciju koja ide odlično uz selekciju sireva i čašu dobrog vina

profimedia-0265033651 Izvor: Profimedia

Iskoristimo činjenicu da je vrijeme jabuka pa isprobajmo neke nove recepte. Jedan od njih je svakako ovaj zanimljivi namaz sastavljen od veličanstvenog spoja jabuka i čilija. Recept je vrlo jednostavan a rezultat je jako ukusan - ova kombinacija okusa slaže se sa, primjerice, selekcijom sireva ali namaz možete poslužiti i uz pečeno meso, tostirani kruh ili domaće pitice. Namaz se čuva u hladnjaku, idealan je kao brzo rješenje kad vam dođu nenajavljeni gosti ali i kao super poklon kad vi idete nekome u goste. Recept je u nastavku, isprobajte ga!

Sastojci:
750 g šećera
200 ml soka od jabuke
2 zvjezdice anisa
1 štapić cimeta
1 žličica čili pahuljica ili nasjeckanog svježeg čilija
800 g jabuka
1 limun
25 ml ruma (po izboru)
4 staklenke za pekmez s poklopcima

Priprema:
Prvo sterilizirajte staklenke - zagrijte pećnicu na 150ºC. Operite staklenke u vrućoj vodi sa sapunom, isperite i stavite na pleh. Stavite ih u pećnicu da se osuše i steriliziraju. Zatim napravite sirup - šećer, sok od jabuke, zvjezdani anis, štapić cimeta i čili stavite u veliki lonac na jaku vatru. Pustite da smjesa kuha 10 minuta, miješajući dok se ne zgusne i postane zlatna. U međuvremenu ogulite jabuke, očistite od koštica i isjecite ih na kockice. Prelijte ih sokom od limuna kako biste spriječili da previše potamne. Dodajte jabuke u sirup i pirjajte 30 minuta. Uklonite cijele začine i dodajte rum ako želite. Kad je gotovo, smjesu ulijte u staklenke dok je još jako vruća. Pažljivo zatvorite poklopce i prevrnite staklenke naopako na jednu minutu. Staklenke čuvajte uspravno u hladnjaku.

Magazin

Royals