Ako volite dalmatinske okuse i najkvalitetniju tjesteninu, restoran Makarun u zagrebačkoj Teslinoj ulici, "mlađi brat" poznatog istoimenog splitskog restorana, predstavio je novi meni. Na jesensko-zimskom meniju naći ćete i ručno rađene zelene makarune (zaštitni znak ovog restorana i dio tradicije obitelji Farac, koja nosi i nadimak - Makarun) po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi sa škampima i kozicama, makarune s biftekom, sezonske juhe, svježu ribu, probrane slastice… Ukusna jela, ugodna atmosfera i odlično društvo - tako se može opisati ugođaj u ovom restoranu koji se na zagrebačkoj adresi pojavio baš prije pandemije.

Makarun arhiva2
Foto: arhiva restorana makarun

Vrhunsku hranu potpisuje sjajni mladi chef Kristian Tari koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji. Njegov potpis se na svakom tanjuru vidi kroz razigranost boja, dimenzija i okusa. Vrhunsku hranu prate i hrvatska vina jednake kvalitete, a dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja, posebno s Korčule i Pelješca.

”Ljubav je riječ koja najbolje opisuje rad od kuhinje do stola naših vrijednih kuhara. Makarun je tradicija, makarun je naša kultura. Želja nam je da i naši gosti to osjete i uživaju u svakom zalogaju ručno rađene tjestenine prema stoljetnoj recepturi, okusu koji neće zaboraviti”, rekao je Jurica Farac, vlasnik restorana Makarun, posebno ponosan na njihove zelene makarune s jastogom za koje vam donosimo i recept. 

Makarun4_Krasnodar Peršun
Foto: Krasnodar Peršun

ZELENI MAKARUNI S JASTOGOM

1 kg jastoga
500 g zelenih makaruna
1 dcl maslinovog ulja
sol i papar
peršin
2 dcl bijelog vina
100 g sjeckane rajčice
3 dcl ribljeg temeljca
500 g luka
češnjak

Na maslinovom ulju dinstati luk, zatim dodati sol i papar te sjeckanu rajčicu ili domaću šalšu, češnjak te zaliti kvalitetnim bijelim vinom. Dodati peršin i riblji temeljac. Za to vrijeme zapeći jastoga na gradelama pet do šest minuta, pa ga prebaciti u posudu. Jastog je nakon gradela dobio jako lijep okus. Jastoga nakon 25 do 30 minuta kuhanja izvaditi van. Na kraju u posudu dodajemo makarune, koje kuhamo šest do sedam minuta, dok se umak ne sljubi s makarunima.

Atmosferu zagrebačkog Makaruna iskusite i kroz našu galeriju fotografija.

restoran makarun u zagrebu Foto: Krasnodar Peršun, arhiva restorana makarun