Juha je uvijek dobra ideja. I ljeti i zimi je odličan izbor, dobra je za nas i kad je topla ali i kad je hladna a pogotovo se preporučuje ako je napravljena od puno sezonskih namirnica. Danas smo se odlučili za jednu posebnu juhu koja ima deset sastojaka od kojih su glavni mrkva i kokosovo mlijeko. Radi se poput gazpacha ali se može jesti i topla i to tako da se jednostavno - ugrije. Odličan je izbor za brzu večeru a uz nju ćete poraditi i na svom imunitetu što nam je, složit ćete se, ovih dana svima prijeko potrebno.
U nastavku provjerite sastojke i pripremu i uživajte u ovom osvježavajućem, kremastom jelu u hladnoj ili toploj verziji.

Sastojci:
1 stabljika limunske trave
1/2 kg mrkve, oguljene i narezane
1 limenka kokosovog mlijeka, sačuvajte ¼ šalice za ukras
1 češanj češnjaka
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus još za preliti po gotovoj juhi
2 žlice sherry octa
1 žličica svježe mljevenog đumbira
Pola žličice morske soli
Pola šalice vode
Papar

profimedia-0169281684.jpg
Profimedia 

Priprema:

Prvo limunskoj travi odrežite kraj korijena i žilavi gornji dio stabljike te sitno nasjeckajte nježni, aromatični dio limunske trave. Zatim u blenderu pomiješajte limunsku travu, mrkvu, kokosovo mlijeko, češnjak, maslinovo ulje, sherry ocat, mljeveni đumbir, vodu, sol i papar. Blendajte dok smjesa ne postane glatka, procijedite juhu i ponovno izmiksajte dok ne dobijete sasvim glatku juhu. Ako želite juhu jesti hladnu - ostavite je u hladnjaku par sati. Ako vam se jede topla, lagano je zagrijte u loncu. Pred posluživanje dodatno začinite sa soli i paprom te prelijte s malo maslinovog ulja i kokosovog mlijeka.