Zakoračili smo u doba domaćih jagoda. Mirisne i slatke, jagode su savršeno osvježenje, odličan razlog za pripremu ukusnih slastica. A jedna od omiljenih slastica upravo je pavlova torta s jagodama. Priča o Pavlovoj torti uvijek je nanovo zanimljiva, ali ono što je važno za istaknuti vezano uz pripremu ove omiljene torte je to što priprema nije zahtjevna. Traži samo malo vremena. Uz klasičnu, veliku Pavolvu, dobrodošla je i ideja o pripremi mini verzija, tortica koje se poslužuju kao mono torta svakom uzvaniku. Oduševljavaju izgledom, okusom, spojem slatkih puslica i domaćih jagoda. Donosimo recept.

Mini pavlove s jagodama
Sastojci:
150 ml bjelanjka (oko 5 bjelanjaka)
prstohvat soli
200 g šećera
2 žlice jestivog škroba
2 žlice bijelog octa
250 g slatkog vrhnja
300 g jagoda

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Bjelanjke sobne temperature i prstohvat soli miksajte mikserom minutu. U snijeg dodavajte žlicu po žlicu šećera. Miksajte dok snijeg ne postane čvrst i sjajan. Na kraju umiješajte škrob i ocat. Na papir za pečenje položen na lim za pećenje iscrtajte krugove promjera za buduće mini pavlove. Slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom napunite snijegom te istisnite smjesu. Oblikujte žlicom malo udubljenje u sredini. Ukoliko ne želite uredne tortice ovaj korak možete odraditi i bez slastičarske vrećice, dovoljno je smjesu nanijeti u zacrtani krug te oblikovati žlicom. Tortice smjestite u pećnicu, temperaturu smanjite na 120 stupnjeva te pecite oko sat vremena. Ukoliko počnu tamniti dodatno smanjite temperaturu pečenja. Pečene tortice ostavite da se ohlade. U međuvremenu umutite šlag te svaku torticu nadjenite s željenom količinom i narezanim jagodama. Po želji dodajte listiće mente.