Još uvijek traje sezona jagoda a nakon što smo ih se nauživali na razne načine - same, sa sladoledom, šlagom, u kolačima, smoothiejima, za doručak ili kao desert, vrijeme je da isprobamo malo drukčije recepte. Primjerice, salatu s jagodama! Ova salata sadrži nekoliko važnih okusa - nešto slatko (sočne jagode), slano (svježa feta), hrskavo (prženi bademi) i osvježavajuće (borovnice). Dodajte još jedan element "nečeg neočekivanog" u vidu dressinga i imate jako zanimljivu salatu kojoj ćete se često vraćati. U nastavku provjerite sastojke i recept!

Za dressing:
2 žlice octa od šampanjca
1 žlica svježeg limunovog soka
1 žličica meda
Sol i papar, po ukusu
1/4 šalice maslinovog ulja
Salata:
1/3 šalice narezanih badema
Dvije šalice rikole
16 zrelih jagoda, prepolovljenih po dužini
Šaka borovnica
Sjemenke poprženog sezama za posipanje
1/2 šalice izmrvljene fete
Po želji možete dodati i rotkvice i/ili malo krastavca

strawberries-g0cce3ba2f_1920.jpg
Pixabay 

Priprema:
Prvo u pećnici prepecite bademe, 5-7 minuta i pustite ih da se ohlade. Sad napravite dressing - u maloj posudi umutite ocat, limunov sok, med, sol i papar. Postupno umiješajte ulje. Kušajte i dodajte još meda, soli ili papra, ako želite.
Sad možete sastaviti salatu - sve sastojke stavite u zdjelu (feta sir zadnji) te prelijte dressingom i poprženim sjemenkama sezama.