Braća Sandi i Tedi Chiavalon zadnjih tjedana imaju i više nego dobre razloge za slavlje. Iskreni i srdačni kakvi jesu, svoj su uspjeh odlučili obilježiti velikim slavljem u novoj uljari, otvorenoj prije dvije godine, jer do sada (zbog korone, naravno) za to i nije bilo prave prilike. Cjelodnevno druženje na otvorenom, uz uljaru, kušaonicu, vrt i maslinik, bilo je prilika u kojoj se posebno i s puno ponosa govorilo o nedavno postignutom uspjehu, osvajanju izuzetnog priznanja, nagrade Premio il Magnifico, čiji su predstavnici, Matia Barciulli i Emiliano Biagi, u sklopu konferencije za medije, u ruke obitelji Chiavalon i službeno predali nagradu.
Il Magnifico iz Firenze, okuplja isključivo najbolje svjetske uljare te kroz strogu selekciju dodjeljuje EQOO ocjenu za ulja koja svojom kvalitetom ulaze u definiciju ulja nove ere, onih koja nadilaze postojeće definicije visoke kvalitete. Sva su Chiavalon ulja ocijenjena najvišim ocjenama, dok su čak tri njihova ulja zaslužila maksimalne tri maslinarske zvjezdice, a Chiavaloni proglašeni za ukupno najboljeg proizvođača za 2022. godinu.
A tom je uspjehu pridružena i značajna godišnjica koju su ovom prigodom braća Chiavalon i obilježila. Naime, 2007. godine, Chiavaloni su na tržište stavili boce ulja u neobičnom pakiranju, u “škartocu”, čiji dizajn potpisuju kreativni dvojac Bruket&Žinić.
Bilo je to vrijeme kada je Sandi Chiavalon, koji je obiteljsku tradiciju proizvodnje ulja započeo prije 25 godina, slovio za mladog maslinara, onog koji je iz godine u godinu proizvodio sve više ulja, onog za kojeg su mu Davor Bruketa i Nikola Žinić rekli da je izvrsne kvalitete ali lošeg dizajna etikete. To je bio prvi korak koji je doveo do plasiranja boca ulja u potpuno novoj ambalaži što je privuklo veliku pažnju, nagrade, koje je ušlo u muzej suvremene umjetnosti te pokrenulo rast, onaj čiji se rezultati danas slave.
U svakom trenutku braća Sandi i Tedi Chiavalon ističu kako su svi uspjesi, posebno biti među najboljim svjetskim proizvođačima, za njih velika čast, nagrada ne samo njima osobno već i njihovim obiteljima te djelatnicima, ali i veliki poticaj za budućnost. Chiavaloni ističu kako je potencijal autohtonih sorti u kombinaciji s modernom proizvodnjom i brigom za maslinike ključ uspjeha, razlog zašto su Vodnjan i Istra jednaki među najboljim svjetskim maslinarskim regijama, poticaj za sve buduće korake, koji zasigurno uključuju i buduća priznanja.