PRAVILA NATJEČAJA ZA STIPENDIJU "POSTANITE UMJETNIK U KULINARSTVU I MENADŽER U GASTRONOMIJI“ - Aspira i Story dodjeljuju stipendiju za studij Gastronomije

I. Opće odredbe
Natječaj pod nazivom „Postanite umjetnik u kulinarstvu i menadžer u gastronomiji“ raspisuje Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Mike Tripala 6, 21 000 Split, OIB: 14885934105 (u daljnjem tekstu Organizator) u suradnji s magazinom Story u vlasništvu izdavačke kuće ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o., Oreškovićeva 6 H /1 , 10 000 Zagreb, OIB: 58576890942 (u daljnjem tekstu magazin Story).
II. Svrha Natječaja
Nagradni natječaj raspisuje se u svrhu promocije Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira i magazin Story.
III. Trajanje Natječaja
Nagradni natječaj traje od 30. lipnja do 15. rujna 2022. godine
IV. Pravo sudjelovanja
Pravo sudjelovanja u natječaju „Postanite umjetnik u kulinarstvu i menadžer u gastronomiji“ (u daljnjem tekstu Natječaj) imaju sudionici koji zadovoljavaju uvjete o upisu na Visoku školu Aspira.
Nemaju pravo sudjelovanja na Natječaju pojedinci koji su već ranije bili upisani ili koji su upisani na preddiplomski ili diplomski stručni studij na Visokoj školi za menadžment i dizajn Aspira.
V. Nagrada
Dodjeljuje se sljedeća nagrada:
a. pokriće troškova školarine u iznosu od 60.000,00 kuna (slovima: šezdeset tisuća kuna) za preddiplomski studij „Gastronomije“ za jednog sudionika koji uspješno riješi nagradni zadatak i koji zadovoljava pravo upisa na studij.
Nagrada se dodjeljuje odabranom sudioniku koji zadovoljava uvjete za upis sukladno zakonskim odredbama i općim aktima Visoke škole za menadžment i dizajn Aspira te koji na poziv Organizatora podnese dokaze o ostvarivanju prava na sudjelovanje u ovom Natječaju.
VI. Način prijave i tema Natječaja
Za sudjelovanje u Natječaju potrebno je riješiti nagradni zadatak koji se sastoji od kreativnog odgovora na pitanje “Kako sam otkrio svoju ljubav prema gastronomiji te kako zamišljam svoju idealnu karijeru u ovom polju”. Nagradni zadatak je potrebno opisati u 1800 znakova. Nagradni zadatak je potrebno poslati na e-mail: gastrostipendija@aspira.hr i uz njega priložiti sljedeće podatke:
• ime i prezime sudionika;
• e-mail;
• kontakt broj telefona;
• završeni stupanj obrazovanja.

Svi sudionici koji do 25. kolovoza pošalju riješeni nagradni zadatak i tražene podatke konkuriraju za osvajanje nagrade. Odluku o pobjedniku donijet će stručni žiri koji čine tri predstavnika Organizatora.
Tri do pet finalista će biti pozvana na veliko finale u Visoku škola za menadžment i dizajn Aspira gdje će pod mentorstvom chefa Nikše Bobana izraditi glavno jelo kao finalni zadatak. Najkasnije do 30. kolovoza 2022. na službenoj web-stranici Organizatora (www.aspira.hr) i web stranice Storyja, bit će proglašeni finalisti, dok će dobitnik biti proglašen 20.rujna, a njegovo ime i fotografija objavljeni na službenim stranicama Organizatora te putem digitalnih kanala Story Gourmeta i tiskanog i digitalnog izdanja Storyja, ali i ostalih kanala izdavačke kuće Adria Media Zagreb.
VII. Obveze pobjednika
Pobjednik Natječaja ima rok za preuzimanje nagrade i upis na Visoku školu za menadžment i dizajn Aspira najkasnije do 01. listopada 2022. zaključenjem ugovora o studiranju jer u protivnom gubi pravo na nagradu. U slučaju da je dobitnik nagrade polaznik završnog razreda srednje škole i namjerava upisati studij u akademskoj godini 2022./2023. potrebno jeslužbenom pisanom potvrdom potvrditi preuzimanje nagrade.
VIII. Završne odredbe
Prijavom na Natječaj sudionici potvrđuju da su upoznati s pravilima Natječaja te da iste prihvaćaju u cijelosti. Pogrešne, krivotvorene ili nepotpune prijave su nevažeće i ne daju pravo sudionicima ni na kakvu naknadu ili pravo na sudjelovanje na Natječaju. Organizator je ovlašten na temelju diskrecijske procjene u bilo kojem trenutku i bez obrazloženja diskvalificirati bilo kojeg sudionika ako isti krši zakonske propise koji su na snazi u Republici Hrvatskoj ili svojim postupcima narušava ugled ili šteti interesima Story magazina ili Organizatora.
IX.
Sudjelovanjem u Natječaju, sudionici su suglasni da se njihovi nagradni zadaci, njihova imena i prezimena te ostali podaci mogu od strane Organizatora objaviti i koristiti bez naknade u svrhu oglašavanja. Prihvaćanjem ovih Pravila, svi sudionici Natječaja prenose pravo isključivog iskorištavanja autorskih prava na dostavljene materijale (nagradni zadatak) teovlašćuju Organizatora da dostavljene materijale oglašavaju u svim medijima u svrhu promocije Organizatora. Prihvaćanjem Pravila Natječaja, svaki sudionik jamči da je autor, vlasnik ili ima pravo na korištenje/objavljivanje podataka/materijala koje koristi tijekom Natječaja te snosi sve posljedice u slučaju eventualnog spora koji bi mogao doći od treće strane. Sudionici Natječaja se dostavom materijala za Natječaj odriču bilo kakvih potraživanjaprema Organizatoru po bilo kakvoj osnovi.
X.
Organizator se ni pod kojim uvjetima i ni na koji način neće smatrati odgovornim ako neispunjenje obveza proizlazi iz razloga više sile ili bilo kojeg drugog razloga na koji ne može utjecati ili se smatrati odgovornim za njegov nastanak.
XI.
Sudjelovanjem u Natječaju, sudionici kao davatelji osobnih podataka, izričito pristaju i ustupaju sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu elektroničke pošte i podatke o obrazovanju, i to Organizatoru kao voditelju obrade osobnih podataka. Navedene će podatke Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira obrađivati u svrhu slanja informacija sudionicima Natječaja/davatelju osobnih podataka o proizvodima i uslugama Organizatora putem elektroničke pošte. Osobni podaci koje sudionici Natječaja dostave bit će upotrijebljeni i za provjeru te potvrdu da su primili nagradu u slučaju osvajanja iste te se neće prikupljati, obrađivati i dostavljati trećim osobama bez ovlaštenja sudionika Natječaja. Organizator će osobne podatke sudionika čuvati za svo vrijeme trajanja Natječaja, te nakon završetka Natječaja, sve do opoziva sudionika. Sudionik ima pravo u svakom trenutku zatražiti pristup, odnosno potvrdu o tome obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na njega te će mu Organizator i u razumnom roku pružiti sve informacije koje se odnose na obradu njegovih podataka. Sudionik može u svakom trenutku, a u vezi s obradom svojih podataka, kontaktirati Službenika za zaštitu osobnih podataka na e-mail: antea.jankovic@aspira.hr
XII.
Nagrada ne može biti zamijenjena za gotovinu ili prenesena na drugu osobu te sudionici ne mogu zahtijevati nagrade u većim količinama ili drukčije nagrade od onih koje su navedene u ovim Pravilima.
XIII.
Natječaj može biti prekinut ili izmijenjen u bilo kojem trenutku prema odluci Organizatora I Kanala, objavom na internetskim stranicama Organizatora.
XIV.
U slučaju spora između Organizatora ili Kanala i sudionika Natječaja nadležan je sud u Splitu.