Prelazak na vegansku prehranu nije uvijek laka odluka jer postoji toliko namirnica kojih se treba odreći zbog životinjskog podrijetla. Ipak, srećom, postoji i gotovo jednako toliko uspješnih zamjena koji okusom ne zaostaju za originalom ili ga makar dostojno zamjenjuju. Jedno od tih jela je i parmezan koji se, naravno, radi od sira. U receptu koji donosimo, veganski parmezan radimo od četiri namirnice i to od indijskih oraščića, nutritivnog kvasca, morske soli i češnjaka u prahu. Ovaj parmezan ide savršeno uz tjesteninu, pizzu, lazanje… zapravo svugdje gdje obično koristite parmezan! Recept je jednostavan a za njega vam treba svega pet minuta!

cashew-g4d6fc0f7a_1920.jpg
Pixabay 

Sastojci:

3/4 šalice sirovih indijskih oraščića
3 žlice nutritivnog kvasca
3/4 žličice morske soli
1/4 žličice češnjaka u prahu

Priprema:

Stavite sve sastojke u procesor hrane i miješajte/pulsirajte dok se fino ne usitni. Čuvajte u hladnjaku da ostane svjež. Traje nekoliko tjedana a ako ga zamrznete, možete ga čuvati i do tri mjeseca.