Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U petak i subotu ljubitelji traminca doći će na svoje

Autor Emina Basara

Festival započinje u petak 10. lipnja gala večerom koju priprema chef Marin Rendić, a nastavlja se u subotu 11. lipnja tematskim radionicama i kušanjem vina

 autor Domagoj Sever (Izvor TZ VSŽ).jpg Izvor: Domagoj Sever/TZ VSŽ

U petak i subotu, 10. i 11. lipnja, ljubitelji traminca doći će na svoje. U iločkom hotelu Dunav s Michelinovom preporukom očekuju vas najbolji traminci, sjajan program i odlična zabava. Ovogodišnji Festival traminca, kako najavljuju organizatori, bit će najbolji do sada, budući da u prijestolnicu vrhunskih traminaca Ilok, stignu i neki od najboljih u svijetu.

 Autor Sandro Lender (izvor Telegram).jpg Izvor: Sandro Lender/Telegram

Festival započinje u petak navečer na najukusniji mogući način, gala večerom koju potpisuje Marin Rendić, vrhunski chef i vlasnik zagrebačkog Bistroa Apetit. Subota je rezervirana za tematske radionice, pa će se tako između ostalog predstaviti vina vinarije Alto Aldige iz Južnog Tirola, Tomislav Ivanović, jedan od najpoznatijih vinskih pisaca vodit će masterclass o gostujućoj sorti Tamjaniki, kušat će se i traminac s najviše nadmorske visine vinarije Aquila Cellars iz dalekog Colorada, bit će tu i poznati regionalni vinar Đorđe Bikicki, a uživat će se u vinima alzaške vinarije Marc Tempé. Ovo je tek dio bogatog programa koji, naravno, uključuje i degustaciju od 17 sati pa sve do ponoći uz glazbenu kulisu Sing Song Swing benda.

Povezane vijesti

Uz vrhunske tramince najpoznatijih iločkih vinarija, predstavit će se i neka relativno nova imena, mladi vinari s istoka Hrvatske koji nastavljaju višestoljetnu tradiciju. Užitak je zagarantiran, posebno ako se zna da je riječ o kraljevskoj sorti koja je proslavila Srijemsko vinogorje. Još od kada je 1710. zasađen prvi trs traminca na danas najpoznatijem iločkom položaju Principovac, ne prestaje intrigirati ljubitelje vina.

Iločki traminac najljepša je pozivnica za posjet Srijemu i Slavoniji, prepoznatljiv je brend naše županije i razlog zbog čega nas ne zaobilaze vinski kritičari, vrhunski poznavatelji i ljubitelji vina. Festival traminca idealna je prilika da 10. i 11. lipnja posjetite Ilok i uživate u savršenoj kombinaciji povijesne baštine, prekrasnog krajolika i vrhunske eno-gastro ponude“, poručuje Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

 autor Danijel Soldo (Izvor TZ VSŽ).JPG Izvor: Danijel Soldo/TZ VSŽ  autor Siniša Uštulica, (izvor HTZ).jpg Izvor: Siniša Uštulica/HTZ

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image