Druženju ispod šarenog felinijevskog šatora u Riminiju, pod palicom slavnog Massima Botture, na mjestu susreta talenata talijanske i internacionalne kuhinje, ove će se godine po prvi put pridružiti i jedan hrvatski chef. Na poziv Massima Botture veseloj kulinarskoj družini pridružit će se Jeffrey Vella, chef rovinjskog restorana Cap Aureo, koji je poziv dobio nakon nedavnog gostovanja Massima Botture u Rovinju na Weekend Food Festivalu, što je i više nego odlična potvrda koliko je chef Bottura uživao u posjetu Istri te potvrda izvrsnosti chefa Velle.

Al Meni Rimini 2022
Al Meni FB Al Meni, Rimini 2022

Chef Vella će sudjelovati u eventu naziva 'Al Meni', događaju u sklopu kojeg Massimo Bottura u velikom šatoru 'Cirkus 8 ½ okusa' okuplja 12 chefova iz regije Emilia Romagna te 12 međunarodnih chefova koji će zajedno kuhati te slaviti bogatstvo regije, zajedno s malim proizvođačima hrane i vinarima, a za istaknuti je kako se ova regija ponosi sa čak 44 proizvoda iz kategorije zaštićene oznake izvornosti.

Al Meni Rimini Jeffrey Vella
Al Meni FB Chef Jeffrey Vella, restoran Cap Aureo

'Al Meni' je manifestacija koja na atraktivan način otvara ljeto bogato gastronomskim događanjima u Riminiju još od 2014. godine, a koja nije stala ni u pandemiji. Sada se, nakon dvije godine gostovanja u povijesnoj jezgri grada, od 18. do 19. lipnja, vraća na izvorno mjesto, veličanstveni felinijevski ambijent između plaže i hotela Grand.

Al Meni Massimo Bottura
Al Meni FB Chef Massimo Bottura

U ovom, devetom, izdanju uz našeg chefa Vellu, gostovat će i Jessica Rosval, Tomer Tal, Pavlos Kiriakis, Fatih Tutak, Mirali Dilbazi, George Papazacharias, Thanos Feskos, Florencia Montes, Simone Tondo, Letizia Vella, Marco Ambrosino, Matteo Zonarelli, Giorgio Clementi, Virginia Cattaneo, Riccardo Forapani, Francesco Vincenzi, Matteo Salbaroli, Mattia Borroni, Michele Bacilieri, Mario Ferrara, Rachiffa Isacuza, Andreele Ma Cuocci Medici, Carlo Alberto Romagnoli.

Ove godine tema je Mediteran, mjesto susreta naroda, kultura i njihove hrane, a doživljaj će biti dostupan ne samo za goste ispod šatora već i na gurmanskim punktovima oko samog šatora, na trgu Federica Fellinija.
Posebnost ovog dvodnevnog događaja nalazi se i u događaju koji u nedjelju 19. lipnja svoja vrata otvara u sklopu hotela Grand, u čijim će raskošnim vrtovima biti upriličen veliki piknik pod palicom chefa hotela Grand, Claudija di Bernardija, slastičara Roberta Rinaldinija te Massima Botture i gostujućih chefova.