Nakon što smo pisali o tome zašto je dobro jesti trešnje, danas donosimo jedan zanimljivi recept u kojem je ovo ukusno voće u prvom planu. Riječ je o domaćem sladoledu od trešanja, receptu za koji vam treba manje od pola sata (plus, naravno, vrijeme zamrzavanja) a koji, osim trešanja uključuje i cimet, med, malo mascarponea i jogurta. Konačan rezultat je intezivan, sočan sladoled koji možete raditi ili u kalupima ili u zdjeli pa ga kasnije servirati u kornetima.
Uživajte!

profimedia-0356634860.jpg
Profimedia 

Sastojci:

60 dkg trešanja
60 g meda
200 g čvrstog jogurta
200 g mascarponea
1 žlica cimeta

Priprema:
Prvo očistite i otkoštite trešnje, dodajte im cimet i med i pirjajte ih u loncu na laganoj vatri 15-20 min dok ne omekšaju. U međuvremenu u posudi pomiješajte mascarpone i jogurt pazeći da dobijete kompaktnu smjesu. Skuhane trešnje usitnite u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera te kad se smjesa sasvim ohladi, umiješajte je u smjesu jogurta i mascarponea. Stavite u zamrzivač u posudi ili prebacite smjesu u kalupe te tako zaledite. Neka stoje u zamrzivaču nekoliko sati prije posluživanja.