Nakon što smo pisali o tome zašto je dobro jesti trešnje, danas donosimo jedan zanimljivi recept u kojem je ovo ukusno voće u prvom planu. Riječ je o domaćem sladoledu od trešanja, receptu za koji vam treba manje od pola sata (plus, naravno, vrijeme zamrzavanja) a koji, osim trešanja uključuje i cimet, med, malo mascarponea i jogurta. Konačan rezultat je intezivan, sočan sladoled koji možete raditi ili u kalupima ili u zdjeli pa ga kasnije servirati u kornetima.
Uživajte!
Sastojci:
60 dkg trešanja
60 g meda
200 g čvrstog jogurta
200 g mascarponea
1 žlica cimeta
Priprema:
Prvo očistite i otkoštite trešnje, dodajte im cimet i med i pirjajte ih u loncu na laganoj vatri 15-20 min dok ne omekšaju. U međuvremenu u posudi pomiješajte mascarpone i jogurt pazeći da dobijete kompaktnu smjesu. Skuhane trešnje usitnite u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera te kad se smjesa sasvim ohladi, umiješajte je u smjesu jogurta i mascarponea. Stavite u zamrzivač u posudi ili prebacite smjesu u kalupe te tako zaledite. Neka stoje u zamrzivaču nekoliko sati prije posluživanja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.