Ako ste ljubitelj pizze a ako ovo čitate onda vjerojatno jeste, sigurno će vam se svidjeti ideja da možete jesti pizzu za doručak. I ne, ne mislimo na ostatke pizze od večeri prije, mislimo na posebno napravljenu pizzu namijenjenu za jutarnji obrok, punu okusa, toplu i sočnu, s par zanimljivih dodataka. Naime, ova pizza, uz sir i rajčice, sadrži i jaja te brokulu. Naravno, možete odabrati i mesnu varijantu pa umjesto brokule staviti slaninu i nećete pogriješiti. Što se tiče sira, možete koristiti mozarellu, cheddar ili goudu, osim slanine može ići i šunka ili omiljene kobasice a ako ste više za vege varijantu, osim brokule možete dodati i masline, paprike ili luk (samo ne previše, da pizza ne postane previše ‘mokra’).

Sastojci:
Tijesto za pizzu
1 šalica prethodno blanširane brokule
2 žlice maslinovog ulja
3-4 rajčice, narezane (po želji)
2 1/2 šalice ribanog cheddar sira
4 velika jaja
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka, peršina ili origana

Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu i nauljite lim za pečenje. Razvucite tijesto i prebacite ga u lim za pečenje. Tijesto premažite maslinovim uljem pomoću kista za pecivo. Prije nego što stavite dodatke, šalicom za kavu označite četiri mjesta za jaja. Ostavite mjesta koja ste označili čistim, a ostatak pizze prelijte rajčicama, sirom i prethodno blanširanom brokulom. Pecite 8 do 10 minuta, ili dok se tijesto ne stegne i ne počne rumeniti na rubovima. Izvadite iz pećnice, dodajte jaja - razbijte jedno po jedno jaje u šalicu ili malu zdjelu i nježno ih gurnite na pizzu, u unaprijed pripremljene rupe. Vratite pizzu u pećnicu i nastavite peći 7 do 8 minuta, odnosno dok jaje ne bude gotovo. Prije posluživanja pospite sa začinskim biljem.