Limoncello je pravo ljetno piće, ovaj popularni talijanski liker, odličan je digestiv koji se u Italiji poslužuje nakon večere. Obično se pravi od votke, kore limuna i šećera a ovisno o receptu može biti sladak ili trpak. Osim što se poslužuje ohlađen kao digestiv, može se pomiješati s gaziranom vodom ili ubaciti u koktel.
Mi ćemo danas pokušati još nešto - pretvorit ćemo limoncello u desert, odnosno iz čaše ćemo ga prebaciti - na štapić” Da, i to je moguće a za ovu zanimljivu slasticu trebaju nam samo četiri sastojka: limoncello, med, punomasni grčki jogurt i tanko narezani limun. Za pripremu je potrebno samo nekoliko minuta, a za zamrzavanje nekoliko sati. Ako je napravimo unaprijed i držimo u zamrzivaču, možemo u ovoj slastici uživati tijekom cijelog ljeta!.
Sastojci:
2 šalice običnog punomasnog grčkog jogurta
1/4 šalice meda
3/4 šalice limoncella
1 limun, tanko narezan s uklonjenim sjemenkama
Priprema:
U velikoj zdjeli umutite jogurt, med i limoncello dok smjesa ne postane glatka. Potom s tom smjesom napunite kalupe - u svaki kalup uz rub stavite 1 tanku krišku limuna a potom smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupima za sladoled. Kalupe zatim stavite u zamrzivač na 4 sata ili do 3 dana i spremni su za uživanje!