Limoncello je pravo ljetno piće, ovaj popularni talijanski liker, odličan je digestiv koji se u Italiji poslužuje nakon večere. Obično se pravi od votke, kore limuna i šećera a ovisno o receptu može biti sladak ili trpak. Osim što se poslužuje ohlađen kao digestiv, može se pomiješati s gaziranom vodom ili ubaciti u koktel.
Mi ćemo danas pokušati još nešto - pretvorit ćemo limoncello u desert, odnosno iz čaše ćemo ga prebaciti - na štapić” Da, i to je moguće a za ovu zanimljivu slasticu trebaju nam samo četiri sastojka: limoncello, med, punomasni grčki jogurt i tanko narezani limun. Za pripremu je potrebno samo nekoliko minuta, a za zamrzavanje nekoliko sati. Ako je napravimo unaprijed i držimo u zamrzivaču, možemo u ovoj slastici uživati tijekom cijelog ljeta!.
Sastojci:
2 šalice običnog punomasnog grčkog jogurta
1/4 šalice meda
3/4 šalice limoncella
1 limun, tanko narezan s uklonjenim sjemenkama
Priprema:
U velikoj zdjeli umutite jogurt, med i limoncello dok smjesa ne postane glatka. Potom s tom smjesom napunite kalupe - u svaki kalup uz rub stavite 1 tanku krišku limuna a potom smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupima za sladoled. Kalupe zatim stavite u zamrzivač na 4 sata ili do 3 dana i spremni su za uživanje!
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju