Znate li što je cobbler? Jednostavna voćna poslastica koja se od klasičnih voćnih biskvita razlikuje po tome što se voće nalazi na dnu posude poklopljeno s biskvitom. Priprema se od bobičastog voća ali i bresaka, malrelica, nektarina, šljiva... što ga čini idealnom ljetnom poslasticom, uz napomenu da se ovaj kolač jednako odlično priprema od zamrznutog te konzerviranog voća.
A kupine, posebno ukusno ljetno bobičasto voće idealne su za cobbler kombinacije, jer se prirodna kiselost odlično povezuje sa slatkim biskvitom. Dobro je znati da ukoliko vam išta ostane od svježe pripremljenog cobblera da ostatke možete čuvati nekoliko dana te da ih je prije posluživanja dobro mal zagrijati. A kolač možete čuvati i zaleđen do 3 mjeseca. Ukoliko za pripremu koristite zaleđeno voće važno je da ga prije korištenja odledite te ocijedite.
A kako pripremiti cobbler sa svježim kupinama? Otkrivamo!

cobbler s kupinama
Shutterstock 

Sastojci:

Za voćnu mješavinu
0,5 kg kupina
60 g šećera (više ili manje ovisi želite li naglasiti kiselkasti okus voća)
1 žličica naribane korice limuna
1 žlica soka limuna
malo cimeta u prahu
1,5 žlice kukuruznog škroba

Za biskvit
250 g brašna
3 žlice šećera
1,5 žličice praška za pecivo
malo soli
4 žlice maslaca
60 ml mlijeka
1 veće jaje, lagano umućeno

Priprema:
Kupine, šećer, koricu i sok limuna, cimet i škrob pomiješajte te ubacite u manji lim za pečenje. Ostavite 30 minuta kako bi se voće dobropovezalo sa šećerom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite biskvit tako da u poudi umiješate brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Maslac dodajte u manjim komadićima te umijestite. U sredini napravite udubinu te dodajte mlijeko i umućeno jaje. Umijestite. Žlicom zahvatite komad smjese te prebacite na voće. Ponovite sve dok ne pokrijete voće. Pecite oko pola sata do 45 minuta ili dok biskvit ne poprimi zlatno smeđu površinu. Poslužite toplo uz sladoled od vanilije.