Obilje je savršena riječ za sve ljubitelje svijeta rajčica. A kako smo usred sezone u kojoj uživamo u svježim, domaćim, netom ubranim razno raznim sortama rajčica, u sezoni smo i jela s rajčicama. Caprese salata, šalša, gazpacho i salmorejo juhe, punjene, sočna parmigiana i slični složenci... neodoljivo! A tu je i uvijek dobrodošla svježe narezana rajčica začinjena baš po volji kao savršeni prilog kajgani, sirevima ili sočnim sendvičima. Kao svojevrsni izazov donosimo recept koji upravo spoj domaćih sezonskih rajčica i sendviča diže na novi nivo jer radi se o pripremi sendviča od pohanog kruha.
A kako pripremiti ovaj sendvič?
Za početak ponovimo osnovna pravila pripreme ukusnog pohanog kruha. Pri rezanju kruha na kriške pripazite da kriške ne budu pretanke, preporučena je debljina od 1,5 cm. Birajte svježi kruh jer bolje upija smjesu jaja i mlijeka a idealni omjer za dvije kriške kruha su jedno umućeno jaje i četvrtina šalice mlijeka. Pohajte na ulju na srednje jakoj vatri oko 3 minute sa svake strane. Pohani kruh odložite na papirnate ubruse kako bi se upio višak masnoće.
A sad prelazimo na pripremu sendviča s rajčicama.
Operite te narežite na kriške vama omiljenu sortu rajčice. Rajčice začinite s malo soli, papra te po želji nekog vama dragog začina. To mogu biti mediteranski začini ali i curry mješavina. Poigrajte se omiljenim okusima jer začinjene rajčice su još ukusnije. Ispohajte kruh, toplog premažite s malo majoneze. Na površinu kriške kruha naslažite začinjene rajčice, po želji dodajte kapare te poklopite s drugom kriškom kruha. Nježno pritisnite, prerežite na pola i poslužite. Dobar tek!