Cijeli tjedan pišemo o bundevi, zašto ju je dobro jesti, kako ju pravilno pripremati a danas je na red došao i desert! Predstavit ćemo recept za roladu od bundeve, ukusnu slasticu koja će se svidjeti svim članovima obitelji. Za ovaj recept treba manje od sat vremena, a rezultat je sočna, začinjena rolada s nadjevom od krem sira i vanilije, posuta sa šećerom u prahu. Prava jesenska poslastica, idealna za ovaj lijepi vikend pred nama!

Sastojci:
1 šalica bijelog šećera
⅔ šalice pirea od bundeve
3 velika jaja, istučena
½ žličice mljevenog cimeta
¾ šalice višenamjenskog brašna
1 žličica sode bikarbone
Za nadjev od krem sira:
1 pakovanje krem sira
1 šalica šećera u prahu ili više po ukusu
2 žlice maslaca, omekšalog
¼ žličice ekstrakta vanilije

profimedia-0354872077.jpg
Profimedia 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C te namastite kalup za roladu. Potom u zdjeli pomiješajte šećer, pire od bundeve, jaja i cimet. U drugoj pak zdjeli pomiješajte brašno i sodu bikarbonu. Dodajte mješavinu brašna u smjesu od bundeve i miješajte dok ne postane glatka. Ravnomjerno rasporedite u pripremljeni kalup te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 25 minuta. Nakon toga, izvadite iz pećnice i ohladite 5 minuta. Preokrenite biskvit na pamučnu kuhinjsku krpu. Počevši od kraćeg ruba, smotajte roladu i pustite da se ohladi, oko 15 minuta. U međuvremenu napravite nadjev: u zdjeli umutite krem ​​sir, šećer u prahu, maslac i vaniliju dok ne postane glatko. Kad se biskvit
potpuno ohladi, odmotajte ga i uklonite ubrus. Nadjev premažite preko biskvita, sve do rubova. Ponovno zarolajte roladu, bez krpe. Zamotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak do posluživanja. Kod posluživanja, prosijte šećer u prahu preko rolade i narežite je.