Kalendar kaže da je jesen ali temperature su još uvijek visoke pa imamo opravdanje za uživanje u sladoledu. Dakle, što kažete na jedan sladoled na jesenski način, odnosno kombinaciju jabukovače i karamele sa sladoledom od vanilije i pivom od đumbira. Zainteresirani? Vjerujte nam na riječ, ovaj je desert u čaši izuzetno ukusan i zanimljiv a nije ga komplicirano napraviti.

Pjenušav, odvažan, svjež okus piva od đumbira tako se dobro slaže s toplim jesenskim začinima koji se nalaze u svježoj jabukovača. Dodat ćemo i debeli sloja slatkog umaka od karamele na dno svake čaše što će dati čarobnu pikantnost okusa. Sladoled od vanilije dat će slatkoću, a ako vam ni to nije dosta, ubacite i malo šlaga na kraju!

Sastojci:
1 žlica slanog karamel umaka (plus još za preljev)
3 velike kuglice sladoleda od vanilije
¼ šalice svježe jabukovače
½ limenke ili boce piva od đumbira
Mljeveni cimet i/ili muškatni oraščić, po želji za ukras
Šlag za ukras, po želji
Narezana jabuka kao ukras

profimedia-0306119470.jpg
Profimedia 

Priprema:

Ulijte karamel umak na dno visoke čaše. Dodajte sladoled te preko njega prelijte jabukovaču, do pola čaše. Zatim dodajte pivo od đumbira, ubacite još malo umaka od karamele i malo cimeta ili muškatnog oraščića. Po želji ukrasite šlagom i narezanom jabukom te poslužite odmah.