U ugodnoj atmosferi vinoteke Vivat jučer je zagrebačkoj publici Tedi Chiavalon predstavio Chiavalonovo MLADO. Ovo je druženje uz kušanje nekoliko dana starog (mladog) maslinovog ulja svojevrsna tradicija kroz koju Chiavaloni pričaju ne samo priču o vrhunskom maslinovom ulju već o izazovima godine i berbe a sve začine iskrenim osobnim pričama i sjećanjima. Ujedno ovo je druženje posebna čast jer se kušanje u Zagrebu dogodilo usred berbe.
Na premijernom predstavljanju Chiavalonovog MLADOG, ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje se dobiva od maslina iz prva tri dana berbe, Tedi Chiavalon je podijelio obiteljsku priču kojom je samo mlado ulje povezao s obiteljskom tradicijom i vremenom u kojem su njihovi nonići u velikom iščekivanju čekali prve kapi ulja a kada bi ono poteklo bi ga kušali s nekoliko tvrdo kuhanih jaja, malo starog kruha i soli te nazdravili čašom terana.
Predstavljeno MLADO rezultat je izuzetno zahtjevne godine u kojoj je plod masline početkom kolovoza bio veličine zrna riže. “Meteo stanica je 30. rujna pokazala da je od početka godine palo 400 litara kiše. Uobičajeno je da do tada padne oko 1000 litara. Od tih 400 litara 200 je palo u dva tjedna devetog mjeseca. Maslinari su se svakodnevno okupljali u nedoumici što će biti s ovogodišnjom berbom. Ali plod je odjednom počeo rast što je budilo sumnju da će berba biti fijasko. Ali priroda nas je iznenadila s jednom od najboljih berbi u zadnjih deset godina. Plod je zdrav, priroda se ove godine sama pobrinula da nema nametnika.” ispričao je Tedi Chiavalon što je bio i najbolji uvod u kušanje ulja.
Berba se svakodnevno prilagođavala stanju u maslinicima, a ovogodišnje MLADO je kombinacija većim dijelom bjelice te buže i leccina, privlači pikantnim okusom, punoćom te izrazito svježe zelenom bojom. Ne propustite priliku za kušati Chiavalonovo ovogodišnje mlado dostupno u svega 2500 boca.