Jeste li kad probali mochu? To je napitak na bazi kave, kakaa i mlijeka. Intenzivan je a u u isto vrijeme i kremast i mnogima je postao zamjena za klasičnu kavu s mlijekom. Ime je izvedeno iz grada Mocha u Jemenu, koji je bio jedno od ranih središta trgovine kavom. Caffè mocha može se nazvati vrućom čokoladom s dodatkom espressa a poput cappuccina, caffè mocha obično sadrži prepoznatljivu mliječnu pjenu na vrhu. Obično je posuta cimetom, šećerom ili kakaom u prahu, a na vrh se mogu dodati i marshmallows za okus i ukras.

coffee-gc3468424e_1920.jpg
Pixabay 

Danas ćemo predstaviti mochu s meksičkim potpisom, odnosno nešto začinjeniju verziju ovog ukusnog napitka. U recept ćemo ubaciti malo čilija i cimeta i na taj način malo začiniti ova hladna jesenska jutra!

Sastojci:

2 žlice šećera u prahu
1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
¼ žličice mljevenog cimeta
¼ žličice čilija u prahu
1 šalica tople kave
¼ šalice ‘half-half’ vrhnja
šlag za preljev (po želji)
cimet za posipanje (po želji)

Priprema:

Pomiješajte šećer u prahu, kakao prah, cimet i čili u prahu na dnu šalice. Prelijte vrućom kavom i miješajte dok se ne otopi. Ulijte vrhnja i promiješajte. Po želji ukrasite šlagom i pospite cimetom.