Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Kristian Nairn progovorio o svojoj homoseksualnosti

 Izvor: Story
Kristian Nairn, javnosti poznat po ulozi Hodora iz popularne HBO serije 'Igre prijestolja' javno je priznao da je gej. Naime, tijekom intervjua s obožavateljima s portala Winter is Coming, rečeno mu je da ima mnogo obožavatelja kod dijela gej populacije koja preferira deblje muškarce. Na tu tvrdnju je glumac potpuno iskreno odgovorio: - Da vam budem iskren; kad govorite o gej zajednici - govorite o mojoj zajednici. I da, svjestan sam svoje popularnosti i mislim da je to jako slatko. Ne prođe dan a da ne dobijem nekoliko poruka od kojih je 99 posto izuzetno pozitivno i ljupko. To je privilegija i zaista to mislim - rekao je Nairn, te dodao kako nikada i ni pred kim nije skrivao svoju seksualnost. Dapače, tvrdi kako je cijelo vrijeme čekao da ga netko o toj temi upita javno. No, Kristian nije usamljen u svojoj odluci da javno govori o svojoj seksualnoj orjentaciji. I glumica Ellen Page napravila je isto na prošlomjesečnoj konferenciji za ljudska prava.
 Izvor: Story
Ellen Page - Danas sam ovdje jer sam gej i jer možda mogu nešto promijeniti. Želim pomoći drugima da im bude lakše i da ne gube nadu. Činim ovo i jer mi je dosta skrivanja i laganja. Godinama sam patila jer sam se bojala. Patio je moj duh, moje mentalno zdravlje, moje veze… Mlada sam, ali naučila sam da je ljubav i sva njezina ljepota, radost, čak i bol, najljepši dar koji ljudsko biće može primiti ili dati - rekla je hrabra Ellen na konferenciji 'Time to Thrive', te dodala kako osjeća društvenu i osobnu odgovornost da javno progovori o ovom pitanju. U nastojanju da se promijeni mišljenje javnosti o LGBT zajednici, svakako je najviše pridonjela Ellen DeGeneres koja je još 1997. odlučila o tome govoriti u svojoj tadašnjoj seriji. Sponzori su odmah povukli reklame iz njenog sitcoma, a DeGeneres je završila na naslovnici Timea. Malo tko je privukao toliko pozornosti kao veza Ellen i Portie de Rossi koje su se vjenčale 2008. godine.
 Izvor: Story
Portia de Rossi i Ellen DeGeneres Komičarka Jessica Halem rekla je kako nije slučajnost što su upravo komičari te osobe  koje podižu nivo komunikacije o homoseksualnosti. - To je njihova uloga, biti klaun ili budala koja kaže: "Dajte da govorim o stvarima o kojima vi osobno možda ne biste i dajte da vas uključim u taj razgovor" – zaključila je Jessica. Foto: Profimedia Pripremila: Darja Brajković

Magazin

Royals