Zaronite u fantastični kulinarski svijet Ángela Leóna, chefa mora, čovjeka koji neprestano istražuje i nudi nam neotkrivenu kuhinju tajanstvenih dubina. Osim kušanja njegove hrane u restoranu Aponiente koji ima tri Michelinove zvjezdice, upoznao nas je sa svojim ribarima, proizvođačima, morem iz kojeg crpi inspiraciju... Ovaj slavni španjolski chef  do krajnjih granica koristi sve što more skriva i nudi. On je neumorni istraživač morskih blagodati pa je tako nedavno svjetsku javnost upoznao sa Zostera marinom - morskom rižom koju koristi u svom renomiranom restoranu Aponiente s tri Michelinove zvjezdice.

Razgovor sa slavnim chefom Angelom Leonom
StoryGourmet Press 

Inače, Aponiente brojni kritičari i gosti smatraju najboljim ribljim restoranom na svijetu pa nas je pomalo šokiralo kada nam je chef u razgovoru uz čašu vina rekao da u skoroj budućnosti planira izbaciti ribu iz menija, a ostati i dalje “seafood restaurant”. Njegova genijalnost oduševila je još prije nekoliko godina lucidnim postignućem da plankton iz oceana koristi kao sastojak u kuhanju.

“Uvijek sam u potrazi za okusima mora, a plankton je središnja komponenta morskih ekosustava. Bio mi je izazov razotkriti njegove okuse i danas sam iznimno sretan što mogu poslužiti plankton na večeri. Svatko tko bi ga kušao, otkrio bi emociju koja ga je povezivala s morem”, govori Ángel. A što nam je još otkrio pročitajte u novom StoryGourmetu.