Sezona smokava još traje i iskoristit ćemo je dok god možemo! Kao što smo već pisali, smokve se mogu koristiti na razne načine, a jedan od njih je i kombiniranje ove voćke sa sirom. Upravo jedan takav recept predstavljamo danas - apsolutnu poslasticu koju čine smokve, feta sir, med i orasi. Smokve i feta peku se u pećnici i na taj način će se dodatno stopiti njihovi okusi. Sa ostalim sastojcima se možete poigrati a mi smo se odlučili za orahe, začinsko bilje i med.
Sastojci (za 1 osobu)
2 smokve
1 žlica fete
2 oraha, odnosno 4 razlomljene polovice oraha
1 žličica sjemenki bundeve
1 žlica tekućeg meda
Menta ili timijan
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C. Narežite smokve na četvrtine pa u smokve izmrvite fetu i dodajte orahe, te sjemenke bundeve. Prelijte medom. Pospite listiće mente ili timijana te pecite u pećnici 10-12 minuta. Poslužite samo ili sa žlicom običnog grčkog jogurta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.